Bli safariguide i ferien

NYTT: Bruk ferien til å lære å tyde dyrespor, skyte med grovkalibret rifle og kjøre jeep i bushen.

- Det er fantastisk å bo blant elefanter, skryter Enjoy Africas frilansguide Stein Olsen. Foto: Stein Olsen Enjoy Africa
- Det er fantastisk å bo blant elefanter, skryter Enjoy Africas frilansguide Stein Olsen. Foto: Stein Olsen Enjoy Africa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De mange nisjeselskapene som dukker opp i turistindustrien viser at flere ønsker å bruke feriene sine til å øke kunnskapsnivået. Det ferske reiseselskapet Enjoy Africa tilbyr nå økologikurs med avslutningseksamen i Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika.

Ingen machotur

- Du lærer å tolke dyrespor, om plantene, om naturen, som er helt forskjellig fra hva vi har i Norge, sier Stein Olsen, frilansguide i Enjoy Africa, til DinSide. - Etter endt kurs kan man ta flere kurs som gir deg kompetanse som guide.

Kursene holdes i Edeni Game Reserve, en privat del av Edeni Krüger nasjonalpark, og varer i 28 dager. I tillegg til rene naturkunnskaper lærer du deg å beherske livet i bushen; hva gjør du når du blir bitt av en slange? Hvordan kjøre jeep i ulendt terreng? Hvordan guide turgrupper i møte med ville dyr? Hvordan skyte med grovkalibret rifle?

- Men det er likevel ingen machotur. Det har vært mange jenter med på turen, i tillegg til at vi også har hatt med pensjonister, sier Olsen.

Praktisk informasjon

Når: Enjoy Africa arrangerer tre økologikurs i år, 22. mai, 26. juni og 31. juli.Overnatting: Overnatting i store telt.Pris: 26.490 kroner per person, inklusive flybilletter, opphold, mat og kurs/aktiviteter. Drikke, klesvask og tips kommer i tillegg.Nett: Enjoy Africa

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer