Bli safariguide i ferien

NYTT: Bruk ferien til å lære å tyde dyrespor, skyte med grovkalibret rifle og kjøre jeep i bushen.

- Det er fantastisk å bo blant elefanter, skryter Enjoy Africas frilansguide Stein Olsen. Foto: Stein Olsen Enjoy Africa
- Det er fantastisk å bo blant elefanter, skryter Enjoy Africas frilansguide Stein Olsen. Foto: Stein Olsen Enjoy Africa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De mange nisjeselskapene som dukker opp i turistindustrien viser at flere ønsker å bruke feriene sine til å øke kunnskapsnivået. Det ferske reiseselskapet Enjoy Africa tilbyr nå økologikurs med avslutningseksamen i Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika.

Ingen machotur

- Du lærer å tolke dyrespor, om plantene, om naturen, som er helt forskjellig fra hva vi har i Norge, sier Stein Olsen, frilansguide i Enjoy Africa, til DinSide. - Etter endt kurs kan man ta flere kurs som gir deg kompetanse som guide.

Kursene holdes i Edeni Game Reserve, en privat del av Edeni Krüger nasjonalpark, og varer i 28 dager. I tillegg til rene naturkunnskaper lærer du deg å beherske livet i bushen; hva gjør du når du blir bitt av en slange? Hvordan kjøre jeep i ulendt terreng? Hvordan guide turgrupper i møte med ville dyr? Hvordan skyte med grovkalibret rifle?

- Men det er likevel ingen machotur. Det har vært mange jenter med på turen, i tillegg til at vi også har hatt med pensjonister, sier Olsen.

Praktisk informasjon

Når: Enjoy Africa arrangerer tre økologikurs i år, 22. mai, 26. juni og 31. juli.Overnatting: Overnatting i store telt.Pris: 26.490 kroner per person, inklusive flybilletter, opphold, mat og kurs/aktiviteter. Drikke, klesvask og tips kommer i tillegg.Nett: Enjoy Africa

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.