Bli vektløs for 50.000 kroner

NYTT: Snart kan du teste hvordan det føles å være vektløs, hos Zero Group i Kiruna.

Publisert
Sist oppdatert

Det svenske selskapet har samarbeidet med russiske MirCorp, det svenske rominstituttet (SSC) og Umbilical Design - som er spesialister på design i vektløse miljøer - for å skape dette tilbudet, som de kaller xero experience. Oppstart er i løpet av 2005; eksakt dato er ikke satt ennå.

Flyet

Vektløshetsturene gjøres i et fly av typen IL-76 MDK, som er et av kun tre slike fly i hele verden. Flyet er spesialdesignet for parabolske flyvninger, og er den samme flytypen som astronauter og kosmonauter over hele verden bruker for å forberede seg på vektløshetstilstanden som de opplever på romreiser. Det aktuelle flyet eies av Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centre i Moskva, Russland.

15 x vektløs

Utgangspunkt for vektløshetsflyvningene, eller de parabolske flyvningene, er flyplassen i Kiruna. Turen tar rundt 90 minutter, og i løpet av den tiden får du oppleve vektløshet 15 ganger; i perioder på rundt 30 sekunder hver. Flyet har ikke standard seter som et ordinært rutefly, men er designet slik at du skal ha mest mulig plass og størst mulighet til å utforske og oppleve vektløshetstilstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer