Bli vektløs for 50.000 kroner

NYTT: Snart kan du teste hvordan det føles å være vektløs, hos Zero Group i Kiruna.

Publisert
Sist oppdatert

Det svenske selskapet har samarbeidet med russiske MirCorp, det svenske rominstituttet (SSC) og Umbilical Design - som er spesialister på design i vektløse miljøer - for å skape dette tilbudet, som de kaller xero experience. Oppstart er i løpet av 2005; eksakt dato er ikke satt ennå.

Flyet

Vektløshetsturene gjøres i et fly av typen IL-76 MDK, som er et av kun tre slike fly i hele verden. Flyet er spesialdesignet for parabolske flyvninger, og er den samme flytypen som astronauter og kosmonauter over hele verden bruker for å forberede seg på vektløshetstilstanden som de opplever på romreiser. Det aktuelle flyet eies av Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centre i Moskva, Russland.

15 x vektløs

Utgangspunkt for vektløshetsflyvningene, eller de parabolske flyvningene, er flyplassen i Kiruna. Turen tar rundt 90 minutter, og i løpet av den tiden får du oppleve vektløshet 15 ganger; i perioder på rundt 30 sekunder hver. Flyet har ikke standard seter som et ordinært rutefly, men er designet slik at du skal ha mest mulig plass og størst mulighet til å utforske og oppleve vektløshetstilstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.