Blir det noe av dette hotellet?

Hotellet som er tegnet for bygging i Hafjell garanterer ski inn - ski ut for alle.

Hotellet blir ikke 13 etasjer om det blir bygget, men kanskje kan man fortsatt stå på ski på taket? Foto: Big.dk
Hotellet blir ikke 13 etasjer om det blir bygget, men kanskje kan man fortsatt stå på ski på taket? Foto: Big.dk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

332 boenheter der alle skal ha ski-in-ski-out samt sol og utsikt? Big.dk ved Bjarke Ingels, Jakob Lange, David Vega, Camilla Hoel Eduardsen, David Markek, Dariusz Bojarski og Andy Yu tok utfordringen ved å tenke frem et stort hotell som gir beboerne nær lik tilgang til snø og bakker, og der taket fungerer som transportåre for skituristene. En konstruksjon som dessuten skal gi alle leilighetene både sol og utsikt, mens de ansatte skal kunne bevege seg innendørs for å yte service til alle områder og beboere.

Gamle planer

Hotellet er konstruert for First Hotels, men planene har allerede rukket å støve ned i en skuff i ett par år. Modellen er planlagt med 332 leiligheter slik tegningen står. Nå blir nok prosjektet kraftig nedskalert i virkeligheten. Lokalavisen GD.no beskriver dette som et kombinert hotell og leilighetsprosjekt, og at hotellet etter planene nå er skåret ned fra 13 til fire etasjer.

Les også: Dette koster heiskortene i vinter

Hotellet er tegnet inn på Mosetertoppen på toppen av alpinbakken i Hafjell. Her overtar skisenteret i dag, fredag, en tilbringerheis (tallerkenheis) som går mellom Hafjell Fjellandsby og Mosetertoppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer