Blir du lurt når du skal ta vaksine?

2.930 kroner ville de syv vaksinene ha kostet oss hvis vi skulle fulgt rådene til en privat klinikk i Oslo. - Helt unødvendig, sier Vaksinasjonspoliklinikken på Ullevål sykehus og anbefaler tre vaksiner til 748 kroner.

Publisert

Det er høysesong på vaksinekontorene rundt om på landets reisemedisinske klinikker. Skal du til utlandet bør du forhøre deg om forholdene på reisemålet, og hvorvidt det er nødvendig med vaksiner. Men kan du stole på det du blir fortalt? Vi har sjekket en rekke klinikker, private og kommunale, som alle reklamerer med at de har spesialisert seg innen reisemedisin.

Fire uker til Thailand på vanlig turistvis…

”En fire uker lang reise til Thailand for en person uten spesielle hensyn, plager eller allergier. Reisen kan muligens strekke seg rundt hele landet, men overnatting og kost vil være på normal turiststandard.” Dette var oppgaven vi presenterte anonymt over telefon til de ulike klinikkene.

Først sjekker vi vaksinasjonspoliklinikken ved Ullevål Sykehus.

- Ved en reise til Thailand av en så lang varighet anbefaler vi oppgradering av barnevaksinene (Polio, difteri og stivkrampe, journ.anm.), hvis dette er nødvendig, samt en vaksine mot hepatitt A, forteller helsesøster Liv Vinsand. Hvis du skal ferdes i jungelstrøk i Nord-Thailand eller i grenseområdene mot Kambodsja anbefaler vi også å vurdere forebyggende medisin mot malaria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer