Blir dyrere

Derfor må du betale mer for den neste ferien din.

PRISENE TIL VÆRS: Prisene på flyreiser blir dyrere. Flere avgifter, stor etterspørsel, dyrere drivstoff og høy prisvekst på mange varer gjør også ferien dyrere. Foto: Odd Roar Lange
PRISENE TIL VÆRS: Prisene på flyreiser blir dyrere. Flere avgifter, stor etterspørsel, dyrere drivstoff og høy prisvekst på mange varer gjør også ferien dyrere. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Synes du at årets ferie med fly ble en kostbar fornøyelse? Da kommer vi dessverre med dårlig nytt.

For mye tyder på at prisene kommer til å stige fremover. Årsaken er enkel: etterspørselen er større enn kapasiteten. Og vondt går til verre neste år.

Det blir dyrere

Ryanair-sjef Michael O´Leary, som har gjort det irske lavprisselskapet Ryanair til Europas største flyselskap, er klar i sin analyse:

- Med det stigende antall reiselystne personer vil billettprisene stige allerede utover 2022, sa O´Leary til den irske avisa Irish Examiner allerede i fjor høst.

Det samme mente Norwegiansjef Geir Karlsen.

Og Ryanair-sjefen fikk rett. Reiselysten vokste i takt med at pandemirestriksjonene forsvant.

Trøbbel i lufta

Flyselskapene endte til slutt opp med å selge flere flybilletter enn de hadde flyseter til. For mangelen på folk til cockpit, kabinen og blant bakkemannskapene har skapt enorme problemer for flyselskapene og deres passasjerer.

I tillegg har det vært streiker både i SAS, Lufthansa og Ryanair - for å nevne noen.

På kort sikt gikk prisen på Norwegian-billettene rett til værs under SAS-streiken, men prisene stupte da streiken var over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer