Hytteferie:

Blir ikke billigere

Slik får du sommerferien for noen hundrelapper.

FØRST: Kystledhytta på Fyrsteilene mellom Nesodden og Asker var den første i Oslofjorden Friluftsråd utleietilbud i 1997. Nå er den etterfulgt av 67 andre steder i Oslofjordregionen. Foto: Odd Roar Lange
FØRST: Kystledhytta på Fyrsteilene mellom Nesodden og Asker var den første i Oslofjorden Friluftsråd utleietilbud i 1997. Nå er den etterfulgt av 67 andre steder i Oslofjordregionen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

OSLOFJORDEN (DinSide): Varme svaberg, måkeskrik, bølger mot stranda og solskinn i håret. Det kan nesten ikke bli en bedre sommerferie enn dette.

Og best av alt. Du slipper å tenke på køer, passkontroll, forsinkelser og kaos.

Vi snakker om sommerferie ved fjorden - i Norge. En uoppnåelig drøm, tenker kanskje noen. Men ikke hvis du benytter tilbudet til kystledene rundt kysten.

Og er du smart så bruker du litt av påska til å se nærmere på det unike tilbudet - og kanskje sikre deg årets sommerferie allerede nå.

På rad og rekke

Og det har vokst til 120 ulike fyr og hytter langs kysten som kan leies for en billig penge. De fleste er kulturhistoriske bygninger som fyr, naust eller sjøbuer som er blitt tatt godt vare på eller restaurert de seinere åra.

Og siden de ønsker å slå et slag for miljøvennlig ro- og seilbåt eller kajakk når man er til sjøs, tilbyr de båter ved en del av kystledsovernattingene. Andre steder kan man leie bare båt, enten for dagsturer eller langturer over flere dager.

68 av overnattingsstedene administreres av Oslofjordens Friluftsråd som i løpet av sommeren utvider med ytterligere to steder. Oslofjordens Friluftsråd er dermed klart størst kystledsammenheng og har utleiesteder fra indre Oslofjord og ut til Stavern og Hvaler samt Haldenvassdraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer