Reise til Strömstad?

Blir neppe åpnet nå heller

Västra Götaland har for mange smittede.

FORTSATT RØDT: Nordby shoppingcenter i Strömstad er fortsatt rødmerket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
FORTSATT RØDT: Nordby shoppingcenter i Strömstad er fortsatt rødmerket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kommer nye reiseråd fra regjeringen, 14 dager etter forrige runde. Da ble enkelte land rødmerket etter ny smitteoppblomstring, samtidig som flere deler av Sverige ble grønnmerket.

Dermed kunne nordmenn for eksempel handle på kjøpesentra i Charlottenberg og Töcksfors uten å måtte gå i 10 dagers karantene etterpå.

Mange hytteeiere kunne også endelig dra på hytta uten påfølgende hjemmekarantene.

Fortsatt mye smitte i Västra Götaland

Mange nordmenn, særlig på østlandet, er spente på om regjeringen åpner for turer til Västra Götaland i morgen, der både Strömstad og Göteborg ligger.

Blant kriteriene FHI vurderer med tanke på grønnmerking, er at regionen skal ha mindre enn 20 smittede per 100.000 innbyggere siste 14 dager, og at mindre enn fem prosent av coronatestene som er utført, er positive.

I uke 30 og 31 har det til sammen blitt utført 20.765 tester i Västra Götaland, der 1007 av dem har vært positive, ifølge tall fra svenske Folkhälsomyndigheten, tilsvarende FHI i Norge. Det utgjør en andel på 4,85 prosent positive prøver.

Men antallet smittetilfeller, som altså skal ligge på under 20 per 100.000 innbyggere siste 14 dager, er for høyt til at Västra Götaland kan grønnmerkes. I uke 30 hadde 21 av 100.000 innbyggere fått påvist Covid-19, mens tallet var hele 35 av 100.000 i uke 31.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer