Flyreiser:

Blir slutt på denne

Ny teknikk skal gjøre det enklere å reise med fly.

FORSVINNER: Ny scanningteknikk gjør den lille plastposen overflødig. Foto: Odd Roar Lange
FORSVINNER: Ny scanningteknikk gjør den lille plastposen overflødig. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerene er i ferd med å vende tilbake til norske flyplasser. Totalt reiste 3 692 403 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i april i år. Noe som tilsvarer en økning på 349 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Den største økningen skjer på flytrafikk til og fra utlandet. Sammenliknet med 2019 var det 13 prosent færre passasjerer i april.

Plastposen blir borte

Samtidig antall passasjerer stiger, øker også trykket i sikkerhetskontrollene. Blant annet fordi passasjerer må legge all flytende væske i gjennomsiktige plastposer som ikke kan ta mer enn 1 liter til sammen.

Men nå kan plastposens tid nærme seg slutten, sakte men sikkert.

Testes i Europa

Nye 3D-scannere er i ferd med å bli montert på flyplasser rundt om i verden, og disse kan avsløre om væsken i håndbagasjen inneholder eksplosiver.

Schiphol lufthavn i Amsterdam har allerede nye scannere på plass, som gjør at passasjerene slipper å ta ut elektroniske artikler ut av håndbagasjen. Men krever fortsatt at du må ta flytende væske ut av håndbagasjen en stund til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer