– Blir vi våte hvis det regner?

Turister lurer på så mangt, også de som vil se på moskus.

Søte som små, men moskusen er ikke til å spøke med som voksen. Til tross for dette er moskussafari noe av det turister etterspør mest i Dovre-regionen. Foto: Roger Brendhagen/www.brendhagen.no
Søte som små, men moskusen er ikke til å spøke med som voksen. Til tross for dette er moskussafari noe av det turister etterspør mest i Dovre-regionen. Foto: Roger Brendhagen/www.brendhagen.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turister er ikke alltid like godt forberedt. Italieneren som lurte på om moskussafarien ville medføre at han ble våt dersom det regnet, hadde nok muligens ikke forberedt seg på klissvåt norsk sommer.

Og dette pussige spørsmålet fra tilreisende til Dovrefjell-området er langt fra det eneste de ansatte ved turistkontorene på Dombås, Otta og Bjorli har notert seg i sommer.

Flere rare spørsmål

Bare disse tre turistkontorene midt i landet har hatt 100.000 besøkende innom i sommer, og det har naturlig nok vært stor fokus på nedbør, føreforhold og flom. Temperaturene var jo ikke allverden, så det var kanskje ikke så rart den skilystne turisten fra Spania lurte på om kontorene hadde informasjon om langrenn på Dovrefjell om sommeren. Men han ble nok skuffet, i likhet med den tyske tilreisende som lurte på følgende:

– Der det er veldig bratt i fjellet er det vel tilrettelagt med trapper?

Berit Østby Haugen,Dombås turistkontor,Eldrid Rudland,Otta turistkontor ogLaila Brøste, Bjorli turistkontor.
Berit Østby Haugen,Dombås turistkontor,Eldrid Rudland,Otta turistkontor ogLaila Brøste, Bjorli turistkontor. Vis mer


Og det er ikke bare utlendinger som har originale spørsmål. En folkesky nordmann lurte nemlig på følgende:

– Hvor kan vi ferdes i fjellet og garantert ikke møte folk?

Norgesferie: Aktive tips til ferie i Norge

Kjent fenomen

Det er ikke bare turistkontorer som har tradisjon for å notere seg rare spørsmål. Tidligere i år skrev DinSide om resultatene fra en undersøkelse der de ansatte hos Virgin Atlantic har fortalt om merkelige spørsmål de har fått.

Her er noen av favorittspørsmålene:

– Kan du be kapteinen om å stoppe turbulensen?
– Er det en McDonalds om bord?

Enkelte synes også at det kan bli litt tett luft om bord i flyet, og lurer på om flyvertinnen kan åpne et vindu ...

Til DinSide forteller Ryanair at de ofte får et annet spørsmål, som egentlig ikke har så mye å gjøre med selve flyselskapet.

– Svært ofte får vi brev fra noen som forteller at "Hei. Jeg var på det og det flyet på plass nummer xx, og ved siden av meg satt det en kjempefin jente. Kan dere skaffe meg telefonnummeret hennes?", sa Caroline Green, Ryanairs kundeansvarlig til DinSide i sommer.

Green sa at det kommer veldig an på brevet om de gjør det eller ikke.

– Hvis personen virker hyggelig og det høres reelt ut, sjekker vi som regel. Men vi deler aldri ut telefonnummeret til en passasjer uten vedkommendes tillatelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer