– Blir vi våte hvis det regner?

Turister lurer på så mangt, også de som vil se på moskus.

Søte som små, men moskusen er ikke til å spøke med som voksen. Til tross for dette er moskussafari noe av det turister etterspør mest i Dovre-regionen. Foto: Roger Brendhagen/www.brendhagen.no
Søte som små, men moskusen er ikke til å spøke med som voksen. Til tross for dette er moskussafari noe av det turister etterspør mest i Dovre-regionen. Foto: Roger Brendhagen/www.brendhagen.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turister er ikke alltid like godt forberedt. Italieneren som lurte på om moskussafarien ville medføre at han ble våt dersom det regnet, hadde nok muligens ikke forberedt seg på klissvåt norsk sommer.

Og dette pussige spørsmålet fra tilreisende til Dovrefjell-området er langt fra det eneste de ansatte ved turistkontorene på Dombås, Otta og Bjorli har notert seg i sommer.

Flere rare spørsmål

Bare disse tre turistkontorene midt i landet har hatt 100.000 besøkende innom i sommer, og det har naturlig nok vært stor fokus på nedbør, føreforhold og flom. Temperaturene var jo ikke allverden, så det var kanskje ikke så rart den skilystne turisten fra Spania lurte på om kontorene hadde informasjon om langrenn på Dovrefjell om sommeren. Men han ble nok skuffet, i likhet med den tyske tilreisende som lurte på følgende:

– Der det er veldig bratt i fjellet er det vel tilrettelagt med trapper?

Og det er ikke bare utlendinger som har originale spørsmål. En folkesky nordmann lurte nemlig på følgende:

– Hvor kan vi ferdes i fjellet og garantert ikke møte folk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer