Bloddryppende festival

Phuket er for de fleste kjent som et hyggelig thailandsk ferieparadis, men under denne festivalen er det ekstreme scener som utspiller seg. Advarsel - sterke bilder!

Publisert
Sist oppdatert

De bruker både sverd, spyd, busker, stearinlys, boremaskin og modellskip: Ma Song kaller de seg, de kinesiskættede deltakerne som gjennomborer ansiktene sine med de mest bisarre gjenstander, i tillegg til å spasere på glødende kull og vandre på knivskarpe stigetrinn. Under Phuket Vegetarian Festival vises en annen side av ferieparadiset enn det som så mange norske turister kjenner.

Smertefull lykke

Festivalen startet opp for cirka 150 år tilbake, og strekker seg over ti dager i den niende måneden i den kinesiske kalenderen. Deltakerne som er av kinesisk avstamning, lever på en streng vegetarisk eller vegansk diett under festivalen. Diverse hellige ritualer blir utført i kinesiske helligdommer og templer, og forskjellige opptog og fremvisninger skal bringe deltakerne lykke.

Det er først og fremst de blodige ritualene der tilhengerne stikker de merkeligste gjenstander gjennom kinnene sine som har gjort festivalen kjent i resten av verden.

Se bildene

Årets festival ble avsluttet 30. oktober, så har du lett for å få noia av bloddryppende stunts, kan du trygt reise til Phuket i tiden fremover. Angst for sterke bilder bør heller ikke få deg til å klikke på lenken til bildespesialen fra festivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer