Endringer i reisereglene:

Blodrødt i hele Europa

FHI har oppdatert smittekartet.

ØKER: Smittetallene i Europa er på full fart oppover igjen, der flere land bare blir rødere og rødere. Skjermbilde: ECDC
ØKER: Smittetallene i Europa er på full fart oppover igjen, der flere land bare blir rødere og rødere. Skjermbilde: ECDC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smitten er på full fart tilbake i så og si hele Europa, og de siste ukene har smittekartet bare blitt rødere og rødere.

Også her i Norge settes det smitterekorder om dagen, med rundt 9000 smittede på bare tre dager. Sett under ett har Norge et smittetrykk på 557 per 100 000 innbyggere siste 14 dager, som tilsier at vi som land ville ha vært mørkerødt i ECDC-kartet.

FHI har oppdatert «fargekartet» for europeiske land og regioner, som da vil gjelde fra mandag av:

Reisende som kommer fra røde eller mørkerøde områder, og som ikke er vaksinerte eller har gjennomgått covid-19-sykdom, får karanteneplikt - så fremt de er over 16 år.

Endringer i reisereglene

Fra mandag 29. november gjelder de nye endringene i reisereglene:

Regjeringen innfører nå karantenekrav for personer uten coronapass som ankommer landet fra Frankrike, Monaco, Portugal, Spania, Øygruppen Azorene tilhørende Portugal, regionen Norra Savolax SVD i Finland og regionene Gotland og Væsternorrland i Sverige, skriver helsedepartementet i en pressemelding.

Dermed er det nå bare Italia, Malta, San Marino, Vatikanstaten og enkelte områder i Norden som er oransje. Resten er røde eller mørkerøde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer