Smittetall:

Blodrødt i Sverige og Danmark

Ikke-vaksinerte må trolig snart i karantene om de kommer fra Sverige eller Danmark, med unntak av fra én region i hvert av landene.

BLORDØDT: Bare én svensk, én dansk og én norsk region er oransje - resten av nå blitt rødt. Foto: ECDC
BLORDØDT: Bare én svensk, én dansk og én norsk region er oransje - resten av nå blitt rødt. Foto: ECDC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske smittevernssenteret, ECDC, har publisert en ny versjon av sitt ukentlige «fargekart», som viser smitten i europeiske land for de foregående to ukene.

Det er blitt blodrødt. Der hele Sverige i forrige uke var farget oransje, som tillater ikke-vaksinerte nordmenn å komme derfra uten å måtte teste seg eller gå i karantene, er det nå bare én oransje region igjen (Västerbottens län) - resten er farget rødt.

Det kan gjøre at grensekontrollen igjen trappes opp på populære overganger som ved Svinesund eller Ørje.

Alt blir «rødere»

Også i Danmark er det nå bare én oransje region igjen - Midtjylland. I regionen Hovedstaden er smitten nå så høy at ECDC har farget regionen mørkerød, som tilsier et smittenivå på mer enn 500 per 100.000 innbyggere siste 14 dager.

Og i Norge er det bare Vestfold og Telemark som er oransje. Resten er rødmerket.

I all hovedsak er det kun Portugal, Frankrike og Italia som har tilstrekkelig lav smitte til ikke å utløse reisekarantene for ikke-vaksinerte. Dette gjaldt også Spania i forrige uke, men denne uka er landet merket mørkegrått, som tilsier at ECDC ikke har fått data den siste uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer