Blogg fra ferien

Publisert
Sist oppdatert
Blogg fra ferien
Håvard Heggen blogget om sine flotte opplevelser i Afrika.
Håvard Heggen blogget om sine flotte opplevelser i Afrika. Vis mer


Før i tiden sendte vi pliktskyldigst postkort til de der hjemme, for å fortelle hvor bra vi hadde det på den store eventyrreisen. Vi visste at det var minimal sjanse for at postkortet kom frem, og hvis det gjorde det, var sjansen stor for at vi hadde kommet hjem for lengst den dagen det dumpet ned i postkassa til mor.

Så kom mobiltelefonen, og det ble mulig å sende korte meldinger med livstegn hjemover (litt avhengig av hvor i verden du befant deg, selvsagt). Eposten gjorde det enda lettere å fortelle folket der hjemme hvor fortreffelig det er å være på reisefot. Mange sverger fortsatt til denne metoden, men skal du henge med på utviklingen, skriver du heller en reiseblogg.

Blogg (blog på engelsk) er en forkortelse for web-log, og gir hvermannsen muligheten til å lufte sine tanker og meninger på nettet. Det perfekte medium for den som skal ut på eventyr. Her har du muligheten til å legge inn tekst, bilder og lenker. Dermed kan du holde hele familien, omgangskretsen og resten av verden orientert om hva du opplever der ute i den store verden.

Heggen for Afrika

Håvard Heggen satte i oktober i fjor ut på en seks måneder lang reise som startet i Istanbul i Tyrkia, og endte i Cape Town i Sør-Afrika. Han skrev om sine fantastiske opplevelser i sin egen blogg, "Heggen for Afrika".

- Jeg hadde ikke skrevet noen blogg før, men jeg var lei av å få de typiske fellesmailene fra folk som er ute og reiser, og ville ikke sende ut slike fra turen min, heller, sier Heggen.

Før han reiste ga han familie og venner webadressen til bloggen sin. Dermed kunne de som ville følge med på hvor i verden han befant seg, hva han opplevde, og se bilder fra turen.

- Hvor ofte blogget du da du var på reise?

- Jeg prøvde å få det til en til to ganger i uka. Internettkaféer finnes omtrent overalt, men enkelte steder i Rwanda og Uganda var det vanskelig å finne noen.

- Hvor mange var det som leste bloggen din?

- Det var vel 30-40 personer om dagen i snitt. En del la igjen meldinger, og noen har kontaktet meg for å få tips til sin afrikatur.

- Har du noen tips til andre reisebloggere?

- Skriv interessant. Du må fortelle historier, ikke bare ramse opp det du har gjort og hvilke folk du har møtt. Og så er det viktig med bilder.

- Møtte du mange andre som blogget fra sine reiser?

- Ja, jeg møtte noen som også blogget, blant annet et par fra New Zealand. Jeg tror det kommer til å bli mer vanlig å blogge i stedet for å skrive mail. Det er søtt å få postkort, men for å fortelle hvordan det egentlig er, er det bedre å skrive en blogg. Den fungerer også som en reisedagbok for den som skriver.

Heggen er glad i å reise, og har sett mye av både Australia og USA i forbindelse med studier. Neste store ekspedisjon går til Sør-Amerika. Han har tenkt å blogge derfra, også.

- Hva husker du aller best fra turen din i Afrika?

- Fjellgorillaene i Kongo. Det var helt fantastisk å oppleve dem. Det er en opplevelse man bør få med seg, før de forsvinner.

Les Håvard Heggens reiseblogg her.

Her kan du lage din egen reiseblogg:
www.blogg.no
VG Blogg
SOL Blogg

MSN Spaces

Gylne bloggeregler

 • Tenk deg om før du oppgir fullt navn, bosted osv. Det er mange raringer som surfer på nettet.
 • Legg gjerne ut bilder, men husk at de ligger til skue for hele verden.
 • Skriv om opplevelsene dine, ikke faktaoppramsing om stedet du besøker. Det kan folk lese i guideboken. De er mer interessert i dine opplevelser og betraktninger fra stedet. (Noe fakta er det kanskje greit å ha med, dersom reisemålet er forholdsvis ukjent.)
 • Det er bare en blogg, men les likevel gjennom teksten en gang for å rette skrivefeil. Det er slitsomt å lese en tekst full av rusk.
 • Ikke skriv for langt. En blogg skal være lettlest. Ingen leser avhandlinger på nettet.
 • Store reisebloggsider

  WAYN.com er en av de største reisebloggene, med fem millioner registrerte brukere. Her blogger folk fra hele verden (på engelsk) om sine reiseopplevelser. Gridskipper består av blogger fra all verdens storbyer. Kan ha bra tips om storbyen du skal besøke.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer