Bo billig på Europa-tur

Billig overnatting på biltur – og i storbyer. Av Willy Verwoerd

En rekke hotellkjeder tilbyr billig og effektiv overnatting nedover i Europa, både langs veien og i storbyer.  Foto: Accor
En rekke hotellkjeder tilbyr billig og effektiv overnatting nedover i Europa, både langs veien og i storbyer. Foto: Accor Vis mer

Skal du på biltur nedover Europa og trenger rimelig overnatting underveis? Da bør du kjenne til de billige hotellkjedene som sprer seg til flere og flere land. Og selv om de fleste hoteller av denne typen ligger langs veien, er bil ingen betingelse. Du kan også bo billig midt i Paris og mange andre storbyer.

Billige hoteller har alltid eksistert, men her ser vi på et spesielt konsept som startet i 1984 med Formule 1-kjeden i Frankrike. Som vanlig var franskmennene tidlig ute med ny teknologi, også i hotellbransjen. Istedenfor nøkkel får du en sekssifret kode som åpner både rommet ditt, hovedinngangen og porten til parkeringsplassen. Og siden du ikke trenger fysisk nøkkel, kan du kjøpe rom fra en automat på utsiden når som helst på døgnet. Du kan selvfølgelig også bestille via telefon og internett.

Hotellene er enkle og veldig standardisert, og med unntak av storbyhotellene har resepsjonen begrenset åpningstid morgen og kveld. Hos Formule 1 er toaletter og dusjkabinetter på gangen, men du har en vask på rommet.

I den litt dyrere Etap Hotel-kjeden (også denne fra Accor), har du eget bad og toalett. Både disse kjedene og flere av de andre har vanligvis gratis parkeringsområder som er låst om natten. Dermed står bilen litt tryggere enn mange andre steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer