Bo gratis i ferien

Det finnes flere nettsteder og organisasjoner som kan hjelpe deg å finne gratis overnatting rundt i verden.

Publisert
Sist oppdatert

Nettet er en fantastisk møteplass for reisende, og det har ført til et uttall klubber, organisasjoner og nettsteder som sørger for at budsjettreisende av alle slag finner sammen. For eksempel for å tilby hverandre gratis overnatting. Tanken bak de fleste slike grupper synes rett og slett å være muligheten til å bo gratis, og samtidig bli kjent med nye mennesker. Flere flagger også idealistiske mål om fred i verden gjennom kulturell utveksling og lignende.

Her er noen av variantene vi har kommet over i det siste:

The Hospitality Club

Organisasjon med opprinnelse i Tyskland, som har omkring 50.000 medlemmer i 184 land. Gratis å registrere seg, ingen forpliktelser til å ta imot andre selv om du benytter deg av tilbud om overnatting eller omvisning fra organisasjonens medlemmer.

Ekstern lenke:

 • The Hospitality Club
 • Global freeloaders

  En freeloader er en person som benytter seg av andres veldedighet, generøsitet og gjestfrihet, skriver organisasjonen på sine nettsider. Opprinnelsesland er Australia, men de omkring 25.000 medlemmene kommer fra hele verden med hovedvekt på vestlige land. Registrering på nettstedet er gratis.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.