Bo i en suite 155 meter under bakken

Ikke noe for deg med klaustrofobi, akkurat.

I denne gruvesuiten kan du sove søtt - hvis du ikke har klaustrofobi... Foto: Pappilabild/Svala Silvergruva
I denne gruvesuiten kan du sove søtt - hvis du ikke har klaustrofobi... Foto: Pappilabild/Svala Silvergruva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høres det spennende ut å bo nede i en gruve 155 meter under bakken? Du trenger ikke dra lenger enn til Sverige for å oppleve det.

Sala Silvergruva i Sala, 120 km nordvest for Stockholm, har en gruvesuite der du og din utkårede kan overnatte mutters putters alene.

Gruvesuiten ligger altså 155 meter under bakken, i den tidligere sølvgruven som stengte for drift i 1962. I dag er gruven et museum, og altså også et noe spesielt overnattingssted. Suiten åpnet for gjester for vel ett år siden.

- Dette høres ikke ut som stedet for folk som er mørkeredde, eller har klaustrofobi?

- Det er elektrisitet der nede, men man må ta heis ned. Så hvis man ikke tør det, eller er klaustrofobisk, så er det kanskje ikke så greit, sier daglig leder ved Sala Silvergruva, Johan Björkman.

Han forklarer at gruven suiten befinner seg i er cirka 20 meter lang, og 5-6 meter bred. Innerst er det en mindre ort, som er 5-6 meter dyp, og det er her suiten ligger. Mens temperaturen i det store gruverommet er 2-3 grader, er det 18-19 inne i den oppvarmede suiten.

- Vi har mange par, og gjerne bryllupspar, som overnatter. I pakken får de en privat omvisning i gruvenn, og en kurv med sjampanje, sjokolade og gode oster, forteller Björkman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer