Bo i trærne

Nytt og spesielt trehotell åpner i Sverige.

Det er ikke så lett å se, men denne boksen gjemmer et hotellrom. Foto: Treehotel
Det er ikke så lett å se, men denne boksen gjemmer et hotellrom. Foto: Treehotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 17. juli åpner et helt spesielt overnattingssted i Nord-Sverige. Treehotel heter det, og som navnet sier dreier det seg om et hotell med rom i trærne.

Treehotel ligger i det lille tettstedet Harads litt nord for Luleå. I første omgang er det bygget fire hotellrom pluss en badstu i trærne. I fremtiden er planen å bygge ytterligere 20 trerom.

De fire trerommene varierer i størrelse fra 15 til 25 kvm, og henger mellom tre og seks meter opp i de gamle furutrærne.

Det er skandinaviske designere og arkitekter som har tegnet de fire trerommene, og de er alle svært forskjellige. Hvert rom har sitt navn: The bird's nest, The blue cone, The cabin, The Mirrorcube. I tillegg er det laget en badstu med plass til opptil ti personer.

Disse hotellene er best likt i Køben, Stockholm og Oslo

Treehotel har alliert seg med Brittas Pensionat, som ligger i Harads. Det er her gjestene spiser frokost, og det er her betjeningen holder til.

Dette koster moroa:De fire ulike rommene er priset forskjellig, men for to personer koster det tilsammen fra 3.500 til 4.200 svenske kroner. Da er frokost inkludert. Et enkeltrom koster 2.900 kroner. Ekstraseng til voksen koster 700 kroner, ekstraseng til barn over tre år koster 400 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer