Bo lekkert i skibakken

Fra 1.500 til 10.500 kr natten.

Bo lekkert i skibakken
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste årene har det skjedd ganske mye med overnattingsmulighetene ved de største skisentrene. Det har åpnet en drøss med lekre hoteller og leilighetskompleks som retter seg mot skiturister som synes det er verdt å legge inn litt ekstra penger på overnattingen.

Det heteste er å ha et spaanlegg og stilig svømmebasseng der gjestene kan slappe av og løse opp i slitne lårmuskler etter en dag i bakken.

Conde Nast Traveler presenterte nylig en oversikt over de lekreste. Vi har plukket ut hotellene som ligger i kjente alpelandsbyer der vi nordmenn gjerne reiser på skiferie.

Hotel Matterhorn Focus, Zermatt, Sveits

Moderne hotell bygget i tre, glass og stål. Hotellet har et spa med et sirkelrundt svømmebasseng. 27 av de 30 rommene har utsikt mot Matterhorn.

Pris: Fra 320 sveitsiske franc (cirka 1.750 kr) for et dobbeltrom.
På nett: Hotel Matterhorn Focus

Copperhill Mountain Lodge, Åre, Sverige

Hotellet ved en gammel kobbergruve, og kobber finner du igjen i interiøret, blant annet på det enorme pipeløpet i resepsjonsområdet. Ellers er stilen skandinavisk i de 112 rommene, som har store vinduer ut mot åsene rundt Åre. Hotellet har et spa med samiskinspirerte behandlinger.

Pris: Fra 2.770 sek (cirka 2.260 kr) for et dobbeltrom. Hotellet har også et tilbud i midtuken (søn-tors) der et dobbeltromkoster 1.980 sek (cirka 1.650 kr) per døgn hvis man bor fire netter.
På nett: Copperhill Mountain Lodge

Cheval Blanc, Courchevel, Frankrike

Courchevel 1850 regnes som et av Alpenes mest luksuriøse skisteder. Cheval Blanc er det mest luksuriøse hotellet i Courchevel. De 34 rommene er innredet i forskjellig stil, men har alle en glassvegg og egne balkonger. Hotellet har eget spa, og en gourmetrestaurant.

Pris: Fra 1.310 euro (cirka 10.500 kr) for et dobbeltrom med halvpensjon
På nett: Cheval Blanc


Vi har også tatt med noen av de nyeste hotellene som er bygget ved norske anlegg:

Radisson Blu Resort, Trysil

Dette ganske nye hotellet har 210 rom, og et badeanlegg med fire svømmebasseng, boblebad, er kunstig surfebølge, og selvsagt en spaavdeling. Også her er det moderne stil som gjelder.

Pris: Fra 1.590 kroner for dobbeltrom
På nett: Radisson Blu Resort

Thon Hotel Vestlia

Dette hotellet, som består av både rom, leiligheter og hytter, ligger ved Geilolia Skisenter. Hotellet har et stort spaanlegg med svømmebasseng. Lun og moderne hyttestil signert Helene Hennie.

Pris: Fra 1.479 kr for dobbeltrom. Rom i skifløyen er rimeligere.
På nett: Thon Hotel Vestlia

Dr Holms, Geilo

Ærverdige Dr Holms har vært en bastion på Geilo siden 1909. Hotellet er altså langt fra nytt, men vi tar det med likevel, nettopp fordi det er så tradisjonsrikt. Hotellet har 127 rom - noen innredet i engelsk/romantisk stil, andre mer moderne. Dr Hols har Norges eneste Shiseido-spa.

Pris: Fra 2.580 kr for dobbeltrom.
På nett: Dr Holms

SE BILDER AV DE NORSKE HOTELLENE LENGER NED I ARTIKKELEN

Quality Spa & Resort Norefjell

Norefjells nyeste hotellkompleks har 405 rom og et stort spaanlegg. Det ligger på 815 meters høyde, og skryter av utsikt mot Gaustatoppen i Telemark. Stilen er moderne, med innslag av klassisk.

Pris: Fra 1.900 kroner for dobbeltrom (25 prosent rabatt hvis du bestiller 28 dager i forveien)
På nett: Quality Spa & Resort Norefjell

Skarsnuten Hotell, Hemsedal

Skarsnuten Hotell har ikke noe spa, og er heller ikke så nytt, men regnes for å være det stiligste hotellet i Hemsedal (det ligger andre lekre i området, men ikke så nære bakkene). Skarsnuten har 37 rom, som egentlig er forholdsvis enkle, sammenlignet med de utenlandske hotellene som er med her. Men det som trekker opp med Skarsnuten Hotell er en flott beliggenhet på 1.000 meters høyde med utsikt over Hemsedal. Afterskien er populær for de voksne skituristene (25 år +), og har en fin uteservering der man kan sitte i solen.

Pris: Fra 2.200 kr for dobbeltrom med halvpensjon. Pakketilbud i midtuke (søn-tors) med halvpensjon og skipass inkludert til 3.490 kroner per person.
På nett: Skarsnuten Hotell

Merk! Prisene gjelder høysesong om vinteren, altså februar-mars-april. Det er som regel rimeligere å bo på slike skihoteller utenom skisesongen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer