Bo med kongen i Abu Dhabi

Alle har hørt om luksusdestinasjonen Dubai. Nå følger naboen Abu Dhabi etter med satsning på luksus i verdensklasse.

Publisert
Sist oppdatert

I Abu Dhabi bygges nå et hotell for konger, bokstavelig talt. Med 320 rom, 64 suiter, 28 restauranter, 24 butikker, 40 butlere, to spa, helikopterlandingsplass og 35.000 kvadratmeter med marmor og gullforgylling blir Emirates Palace mer enn et vanlig hotell. Bygget skal faktisk bli et nasjonalmonument, og i tillegg til å være bosted for konferansegjester, celebriteter og luksusturister, blir bygget residensen til Sheikh Zayed.

1.500 håndverkere

1.500 håndverkere arbeider nå med å ferdigstille byggverket som skal åpnes 28. desember. Stilen blir gammel-arabisk, et palass som reiser seg fra sanden i fargenyanser hentet fra den arabiske ørkenen. Taket dannes av 114 kupler dekket med glassmosaikk og kronet med gull, og til bygningen hører en park på 100 hektar.

Emirates Palace er en del av Kempinski-gruppen.

 • Her kan du se bilder av luksusresidensen
 • Reise til Abu Dhabi

  De fleste kjenner vel Abu Dhabi best som mellomlandingsplass for lengre reiser til Asia, og det er langt flere som velger seg Dubai som reisemål. Men det er mulig å ta turen til denne delen av Emiratene også. Vi finner flybilletter fra 4-5.000 kroner per person tur-retur.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer