Bo med stil

Bytt telt og hytter med slott og herregårder. Her kan du bo flott og herskapelig i Danmark og Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Når regnet tynger teltduken og myggen gnager på solbrente legger: Bytt sjabre telt og trange hytter med herskapelig overnatting på svenske og danske slott og herregårder. Og best av alt: Det trenger ikke koste skjorta.

Skroll ned for mer.

Kongelig dansk

Det finnes rundt 600 slott og herregårder i Danmark; et ganske anselig antall i forhold til størrelsen på landet. Nå er det ikke alle disse man kan regne med å få leie en seng på, men organisasjonen Danske Slotte og Herregårde har oversikt over 14 slott og herregårder som tilbyr overnatting til veifarende. Prisene varierer, fra rundt 550 til 1.630 norske kroner for overnatting i dobbeltrom.

Klikk her for å se hvor i det danske land du kan sove som en konge, og hva moroa koster.

Kongelige kroer

Selv om de danske slott og herregårdene ikke kan sies å ta en direkte ublu pris for sine tjenester, finnes det også et noe rimeligere kongelig overnattingsalternativ i Danmark. I det flate land finnes det nemlig noe som heter "kongelig priviligerte kroer". Den aller første danske kro med kongelig privilegium var Bromølle Kro på Sjælland, som fikk sin utnevnelse i 1198.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer