Bo med verdens beste utsikt

Bo med megautsikt! Vi viser vei til verdens ti høyeste hoteller.>> Her kan du bo på verdens ti høyeste hoteller>> BILDESERIE: Bo høyt og herlig

Publisert
Sist oppdatert

Tar du inn på verdens høyeste hotell, kan du nyte utsikten fra 321 meters høyde, om du er heldig.

>> Her kan du bo på verdens ti høyeste hoteller>> BILDESERIE: Bo høyt og herlig

Verdens absolutt høyeste hotell, kan du imidlertid ikke bo på, da dette har en trist skjebne. Ryugyong Hotel i Pyongyang, Nord-Korea, er 330 meter høyt og har 105 etasjer. Boflaten er 360.000 kvadratmeter. Hotellet ble påbegynt i 1986, men er aldri blitt ferdigstilt. Det gedigne bygget ble plottet inn på både kart og frimerker allerede før det stod halvferdig, men selv om den ytre bygningsmassen er ferdigstilt, er hotellet nå fjernet fra alle kart. Det tomme skjellet ruver over byen uten vinduer eller annet inventar. Ifølge Emporis er betongen hotellet er bygget i, så svak, at det ikke kan bli ferdigstilt som det står i dag.

Listen

Listen med de høyeste hotellene er utarbeidet av det anerkjente firmaet Emporis, som i dag har den kanskje mest omfattende databasen med informasjon om høyhus rundt i verden. Med høyhus mener man bygninger som har 12 etasjer eller mer. Emporis har data om 135.000 bygninger og 350.000 severdigheter i 8.000 byer fordelt på 206 land og områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer