Boblende hett reisemål

Island er både for trendy urbanister og naturfrikere.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har nylig returnert fra en intens islandsopplevelse. Stikk i strid med alle våre forventninger kunne vi nyte et solstrålende land der de eneste hinder for utsikten ble skapt av buldrende fossefall og kokende kildevann. Vi er frelst, og frelser gjerne andre med våre ti heteste tips til en vellykket sagaferd. Men været kan vi dessverre ikke sikre deg ...

 • Reisetips før islandsferden
 • 1: Reykjavik

  Den lille storbyen er et must. Reykjavik er velkjent for sitt spreke natteliv, og selv om ikke vi fikk testet dette til fulle på vår tur, var det flere trøtte promillefjes å spore blant våre reisende kollegaer dagen etter første og eneste natt i Reykjavik. Byen må sies å være både trygg og overkommelig i størrelse, selv om den på grunn av jordskjelvfaren kun er bebygd med relativt lave hus og dermed sprer seg utover i geografien. En vandring i sentrumsgatene avslører en kafé på hvert hjørne, innimellom nette og trendy klesbutikker. Du kan finne alt fra heftige diskoteker til levende musikk og rolige kaffebarer. Det store aberet er prisnivået, som må sies å ligge en smule over det norske. For en liten karaffel rødvin tilsvarende halvannet vinglass, betaler vi 750 islandske kroner. Det tilsvarer drøye 80 norske kroner. Et glass øl koster oss 500 islandske, dvs. 55 norske kroner. Restaurantmenyene kan virke avskrekkende - kjøttretter koster ikke sjelden mer enn 350 norske kroner.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer