Bodde to uker i Hong Kong uten penger

Mayliss Blix og venninnen lot lommeboken ligge på ferieturen.

Her fikk jentene overnatte i en lobby i Tung Chung. Foto: Maya Blix
Her fikk jentene overnatte i en lobby i Tung Chung. Foto: Maya Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et år siden skrev DinSide om Mayliss Blix, som spiste firfirsler og maur for å overleve på en øde øy.

Selv om Blix gikk ned åtte kilo på turen, og mistet cirka halvparten av håret tre måneder senere, var hun fortsatt giret på å gjøre noe utenom det vanlige.

Under øyoppholdet med venninnen Huenu Solsona, bestemte Blix og Solsona seg for å dra på enda en ny tur sammen. Syv måneder senere var de i gang igjen.

– Denne gangen ønsket vi å dra til en by for å overleve på ingenting i 14 dager. Trygghet var veldig viktig for oss, derfor falt valget på Hong Kong. I motsetning til øyturen gjorde vi ingen research på forhånd, forteller Blix til DinSide.

Les også: Mayliss skal overleve på en øde øy én måned

Ville ikke oppleve turistting

Begge har bodd i utlandet i mange år og har reist mye.

– Vi hadde lyst til å bli mer lokalkjent og gå bort fra de vanlige turiststedene. Utgangspunktet vårt var at vi hadde lyst å møte og bli kjent med nye mennesker, men uten å overleve på andre. Derfor takket vi alltid høflig nei dersom vi fikk tilbud om å sove to netter hos folk vi møtte underveis, forklarer hun.

5. desember 2010 møttes Blix og Solsona på et hotell i Hong Kong. Begge hadde med seg en liten sekk på ryggen, som inneholdt toalettsaker, t-skjorter og sovepose. Visa-kortet, passet og verdisaker, la de igjen i en safe på hotellet.

– Fra minuttet vi forlot hotellet visste vi ikke hva vi skulle og hva som kom til å skje, sier Blix.

Se bilder fra turen her:

Hadde du våget? Slik overlevde Mayliss på den øde øya

Dette spiste de

Mayas tips til deg som vil reise uten penger

 • Finn den perfekte reisepartner. Det er viktig at dere kommer overens og kan ha det gøy sammen
 • Dra til et sted hvor det er trygt å sove ute om natten. Lite kriminalitet er også en fordel.
 • Meningen med turen er ikke å leve/snylte på andre. Det er å bli kjent med nye folk.
 • Du må ikke være redd for å bli kjent med nye mennesker
 • Fleksibilitet er viktig. Av og til må du ta avgjørelser kjapt.
 • Legg lommeboken i en safe i tilfelle det er krise. Selv om du ikke skal bruke den, kan den være kjekk å ha
 • Det sier seg selv at en slik tur ikke passer for alle. Ifølge Blix må du være interessert i mennesker og lite sjenert for å gjøre dette. Hun tror turen hadde vært annerledes dersom hun hadde hatt med seg penger, og at hun ikke ville ha møtt de menneskene hun gjorde.

  – Uten Visa-kort ble vi presset til å prestere, og vi spiste det vi fikk. Det finnes jo omtrent en million Starbucks i Hong Kong, så vi spurte dem om det var mulig å få noen matrester som de hadde planer om å kaste. Vi spise alt fra druesyltetøy, muffins, iskremporsjoner, ris, og så ble vi jo invitert hjem til folk på middag, forteller hun.

  Ellers kom de seg fra sted til sted ved å haike, og det ene møtet med en ny person ledet ofte til et møte med en annen. Blix er imponert over hvor bra alt gikk uten penger.

  – Menneskene vi traff tok oss inn i varmen. Det er helt utrolig at folk gjør det med mennesker de ikke kjenner. Det har vært utrolig interessant å få et lite innblikk i livene deres, sier Blix.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer