Boeing brukte poteter i WiFi-testing

Men … hvorfor?

POTETFORSKNING: Nyere forskning utført av flyprodusenten Boeing viser at poteter kan brukes til så mangt - inkludert å forbedre trådløsforbindelsen i lufta. Foto: Panthermedia/Boeing
POTETFORSKNING: Nyere forskning utført av flyprodusenten Boeing viser at poteter kan brukes til så mangt - inkludert å forbedre trådløsforbindelsen i lufta. Foto: Panthermedia/Boeing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fedon Lindbergs kamp mot blant annet potetene har sannsynligvis skapt oppmerksomhet rundt rotfruktens ernæringsmessige egenskaper, men ikke visste vi at den også kunne bidra til å sikre bedre trådløsforbindelse i flykabinen.

Det er den amerikanske flyprodusenten Boeing som melder at selskapet har prestert et aldri så lite gjennombrudd innen forskning på WiFi i lufta, og de takker blant annet poteten for at forskningen ble så vellykket.

Les også: Dette er et fjernstyrt flytårn

Ivareta sikkerheten

Boeing-ingeniørene har ifølge en pressemelding fra selskapet utviklet en ny metode for å måle kvaliteten på radiosignaler, alt ved hjelp av egenutviklede analyseverktøy og målemetoder. Dette gjør blant annet at ingeniøren bedre kan måle hvor sterkt et trådløssignal er, og nøyaktig hvor bra det distribueres rundt i kabinen.

Det gjør også at varigheten på testingen er redusert kraftig. Der det tidligere tok mer enn to uker å utføre målingen, tar det nå så lite som ti timer.

De nye metodene ble først utviklet for å forsikre seg om at trådløsteknologien i kabinen ikke forstyrrer måleinstrumenter og andre viktige verktøy som ivaretar flysikkerheten i lufta, og de ble utført i et utrangert fly trygt plassert på bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer