Boeing med bredbånd

Lufthansa lar kunder teste ut nettsurfing om bord i fly.

Publisert
Sist oppdatert

Om bord i jumboen Sachsen-Anhalt blir du ikke bedt om å skru av alle elektroniske instrumenter. Tvert imot, så får du anledning til å boltre deg på verdensveven fra flysetet. Lufthansa tester nemlig ut bredbånd fra flyet på ruten mellom Frankfurt og Washington. Og i prøveperioden er tilbudet gratis.

Bredbånd om bord

Et 747-400 fly fra Lufthansa. Foto: Lufthansa
Et 747-400 fly fra Lufthansa. Foto: Lufthansa Vis mer

Fristende?

Ønsker du deg bredbåndstilgang på flyturen? (Avsluttet)
Ja, selvsagt(59%) 135
Kommer an på prisen(32%) 72
Nei, vil ha fri på fly(9%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lufthansa er det første flyselskapet som tilbyr bredbåndstilgang om bord i flyet. Det betyr ubegrenset adgang til nettet, og muligheter for å motta og overføre store mengder data mens du er underveis.

Hver passasjer kan koble seg på fra sitt eget flysete. Herfra kan man motta og overføre både bilder, tekst og presentasjoner. Kontakten skjer via satellitt, og antennen sitter på flyskroget. Flyet er av typen Boeing 747-400, med en kapasitet på omkring 390 seter.

Fra hvert flysete

I tre måneder fremover fra 15. januar, kan reisende med dette spesielle flyet mellom Frankfurt og Washington teste bredbåndstjenesten gratis. Det er riktignok ikke bredbånd i den forstand du er vant til på bakken. Hastigheten tilsvarer ISDN. Tilbudet planlegges innført på permanent basis fra neste år.

Les også om mulighetene for SMS om bord på flyet.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer