Bomselskap varsler ekstra gebyr

- Håper vi ikke må.

Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Bomselskapet Fremtind Service innfører nytt gebyr og varsler om et ekstra.

Selskapet vurderer å innføre et ekstragebyr på 50 øre til én krone per bompassering om man ikke har montert bompengebrikken.

- Vi ønsker at flere kunder skal bruke bompengebrikken. Derfor åpner vi nå for å ta ekstra betalt fra kunder som ikke har montert bompengebrikken i bilen, sier kommersiell direktør Svein Skovly i Fremtind Service.

Passeringer uten bombrikker fører til at bomselskapene må granske bilder av passeringer før de sender ut regninger. Det betyr høyere kostnader.

- Vi håper vi ikke må innføre gebyret. Men da må det skje noe radikalt med bruken. Manglende brikkebruk undergraver Autopass-systemet, sier Skovly.

I tillegg innfører Fremtind Service et helt nytt gebyr som gjelder for alle kunder. Nemlig et månedsgebyr på fem kroner for bombrikke-abonnement.

Konkurrenten Flyt innførte det samme gebyret tidligere i år, og nå følger Fremtind Service etter.

- Vi har store kostnader både til produksjon og distribusjon av brikker, og ser ingen vei utenom å ta betalt for brikkene, sier Skovly.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer