Markedsføring av overnattinger

Booking.com endrer prispraksis

Retter seg etter nye EU-regler for forbrukere.

PRISINFORMASJON: Den store aktøren på formidling av overnatting, Booking.com, endrer praksis på grunnlag av nye EU-regler. Foto: Berit B. Njarga
PRISINFORMASJON: Den store aktøren på formidling av overnatting, Booking.com, endrer praksis på grunnlag av nye EU-regler. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Nye EU-regler som blant annet skal sikre forbrukerne bedre informasjon om priser ved kjøp av overnatting på Internett, fører nå til at Booking.com må endre sin markedsføringspraksis av priser.

«Booking.com har forpliktet seg til å gjøre endringer i måten den presenterer tilbud, rabatter og priser til forbrukerne. Når disse nye endringene er fulgt i bruk av Booking, bør forbrukerne være bedre i stand til å gjøre informerte sammenlikninger i tråd med kravene i EUs forbrukerlov», skriver EU-kommisjonen i en pressemelding.

Forbrukertilsynet syns det er positivt at Booking.com nå endrer praksis.

Fri for «manipulerende teknikker»

Med nye regler fra 17. januar i år, påpeker EU-kommisjonær Didier Reynerds at det er viktig at en markedsleder som Booking.com oppfyller sitt ansvar på dette området, og sørger for at reservasjonssystemer for online innkvartering er «fri for manipulerende teknikker som å skjule sponsing i rangering, unødig legge tidspress på brukere eller feilpresentere rabatter».

Booking.com skal ha forpliktet seg til å gjøre en rekke endringer i deres praksis seinest innen 16. juni i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer