Boom for billigreiser

Vi kutter ikke solferien, men velger bort dyre destinasjoner.

Finanskrisen gjør at trauste destinasjoner som Gran Canaria får et oppsving. Foto: Nelly Freitas
Finanskrisen gjør at trauste destinasjoner som Gran Canaria får et oppsving. Foto: Nelly Freitas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2009 blir et tøft år for reiselivsbransjen, skal vi tro den nye World Travel Market 2008 rapporten. Finanskrisen har allerede fått konsekvenser for en rekke flyselskaper. Også reiseoperatørene merker at etterspørselen har sunket. Når tidene blir trangere er feriereiser noe av det første som bortprioriteres.

For oss nordmenn, som bor i et av verdens rikeste land, er feriereiser sett på omtrent som en menneskerett. Vi er et ekstremt reiseglad folk, og det er spesielt sol og varme som lokker oss. Den årlige sydenferien er så godt som hellig. Det skal mye til for at vi dropper den, selv om budsjettet blir trangere.

- Hovedferien står sterkt hos oss nordmenn, så det er lite trolig at vi kommer til å droppe sydenferien, sier Rolf Forsdahl, direktør i HSH Reise.

- Det er imidlertid mulig at vi velger billigere - enten ved å velge billigere hoteller, eller ved å velge billigere reisemål. Et eksempel er å legge ferien i Bulgaria eller Tyrkia i stedet for Hellas.

Tilbake til det trauste

- Nordmenn har reist i bøtter og spann de siste årene. 28 prosent av oss har hatt flere enn tre utenlandske ferieturer i året, og mange av disse har vært storbyhelger og spontanturer. Det er klart at disse nå ryker først, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer