Bør du droppe reisen på grunn av svineinfluensaen?

Utbruddet av svineinfluensa ses på som svært alvorlig. Er det best å holde seg hjemme?

Munnbind gir en viss beskyttelse mot svineinfluensaen som har spredt seg til flere steder i verden i løpet av de siste dagene. Foto: Adam Ciesielski
Munnbind gir en viss beskyttelse mot svineinfluensaen som har spredt seg til flere steder i verden i løpet av de siste dagene. Foto: Adam Ciesielski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt i oppkjøringen til feriesesongen kom nyheten om at det har brutt ut svineinfluensa i Mexico. Så langt er det mistanke om at rundt 100 mennesker har dødd av influensaen, men bare 20 av disse er bekreftet. Rundt 1.600 meksikanere har symptomer som gjør det sannsynlig at de er smittet. Det er det innført unntakstilstand, og myndighetene jobber på spreng for å få situasjonen under kontroll.

Alt du lurer på om svineinfluensaen

Har spredt seg

Det er allerede meldt om tilfeller av svineinfluensa i andre land. I USA, i Canada og i New Zealand er det bekreftet tilfeller av svineinfluensa. I New Zealand er det snakk om en gruppe ungdommer som kom hjem fra en reise i Mexico. I den moderne verden, der vi reiser på kryss og tvers som aldri før, viser dette hvor kjapt et virus kan spres og bli en panepidemi. Se forøvrig dette interaktive kartet til LiveScience.com, som viser hvor kjapt en panepidemi som svineinfluensaen kan spre seg i USA.

Kommet til Europa

I dag rapporteres det at fire personer i Frankrike testes for influensaen, mens i Spania har man bekreftet ett tilfelle, og man mistenker at ytterligere 17 personer kan være smittet. Dagbladet.no rapporterer at tre dansker er innlagt på sykehus med mistanke om svineinfluensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer