Stor reiseguide:

Bør du kjøpe ferien nå?

Alt du trenger vite før du bestiller sommerferien.

PLANLEGG GODT: Vi må lære oss å reise på en ny måte, med grundigere planlegging og større sikkerhet for alle reise, også som hit til Tenby i Wales. Kjenner du reiserettighetene dine? Foto: Odd Roar Lange
PLANLEGG GODT: Vi må lære oss å reise på en ny måte, med grundigere planlegging og større sikkerhet for alle reise, også som hit til Tenby i Wales. Kjenner du reiserettighetene dine? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det beste tidspunktet for å bestille feriereisen? Hvilke rettigheter finnes, og hva bør du vite?

Norske myndigheter har fjernet noen av restriksjonene som ble innført da omikronvarianten av covid-19 rammet Norge. Men samtidig melder både Norge og de fleste europeiske land om smitterekorder.

Dette setter ferieplanleggingen på alvorlige prøver.

For er det én ting pandemien har lært oss, så er det at ting endrer seg fort, og at bildet slik det ser ut i dag neppe er likt om noen uker og måneder.

Dette bør du tenke over

Mange ønsker å legge planer og å bestille ferien tidligst mulig. Både for å ha noe å glede seg til og for å ha muligheten til å slå til på bestill-tidlig-tilbud og reiselivets januarsalg.

Vær imidlertid klar over at det ikke er sikkert at reisen lar seg gjennomføre selv om du har tatt coronavaksine og har gyldig coronasertifikat. Det kan dukke opp plutselige og uforutsette reiseråd fra UD eller innreiseforbud eller -begrensninger når reisen skal gjennomføres.

NHO Reiseliv har tegnet et dystert bilde av en reiselivsnæring som tærer på de siste kreftene etter snart to år med strenge tiltak og flere runder med nedstengninger. Derfor må du være forberedt på at reisearrangører. reisebyrå og flyselskap kan gå konkurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer