Coronavirus

Bør du vente med å bestille sommerferien?

Norsk lege anbefaler nordmenn om å vente med å bestille sommerferien på grunn av Covid-19. Er du usikker, bør du velge billetter som kan avbestilles, råder Forbrukerrådet.

BESTILLE FERIE? Frykter du problemer grunnet situasjonen med Covid-19-viruset, tidligere kalt coronaviruset? Foto: NTB Scanpix
BESTILLE FERIE? Frykter du problemer grunnet situasjonen med Covid-19-viruset, tidligere kalt coronaviruset? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken råder nordmenn om å vente med bestilling av sommerferien, skriver NTB redaksjonen, her i Telemarksavisa (innlogget tjeneste).

Han sier videre at det kan være lurt å se an utviklingen i ukene fremover før ferien bestilles, ikke nødvendigvis på grunn av smittefaren, men på grunn av muligheten for å havne i karantene, og hvordan utviklingen av situasjonen vil påvirke reiselivet økonomisk dersom viruset fortsetter å spre seg.

- Om det begynner å oppstå konkurser blant fly- og reiseselskapene, kan man fort bli sittende igjen uten erstatning, hevder Hasle.

Her er det smittetilfeller

På Verdens helseorganisasjons nettsider får man en oversikt over tilfeller av viruset som ble sist oppdatert torsdag klokka 16:00.

På nåværende tidspunkt er det liten tvil om at det er Kina som er desidert mest berørt, med sine 47.505 bekreftede tilfeller. Deretter følger flere asiatiske land på lista over flest smittetilfeller.

I Europa er det på nåværende tidspunkt England, Tyskland og Frankrike som har flest bekreftede smittetilfeller med henholdsvis 16, 11 og 9.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer