Borats US and A

Borat!: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Filmen med den tungebrekkende filmtittelen har blitt en stor kassasuksess i USA, og har snart premiere i Norge. Mens du venter - bli med til Borats US and A.

Publisert
Sist oppdatert

- Jagshemash! My name Borat. I like you. I like sex. Is nice!

Sitatet stammer fra Borat Sagdiyev, en kasakhstansk TV-reporter, forøvrig landets 6. mest berømte mann, hvis søster er landets fjerde beste prostituerte (!). I filmen som snart har premiere i Norge, blir Borat sendt til USA for å lage en dokumentar om landet - eller US and A som han kaller det. Han er forelsket i Pamela Anderson etter å ha sett henne som CJ i Baywatch, og krysser USA fra New York til Malibu for å treffe blondinen. Borats skikkelse møter underveis ekte mennesker i ekte situasjoner.

Forhåndsomtalen av filmen forteller at reporterfigurens hinsides oppførsel og holdninger til for eksempel rasespørsmål, likestilling og homofili, skaper både sterke reaksjoner, og avdekker hykleri og fordommer, alt akkompagnert av kinopublikums rå latter.

I Borats egne ord:- Is it not a problem that a woman has a smaller brain than a man?

>> Jagshemash! - se bildene fra Borats ferd rundt i USA, og andre bilder fra filmen og premieren.

>> MÅ LESES! Den hysterisk morsomme reisedagboken hans fra USA-turen

> I Borats fotspor - steder han har besøkt.

Borat er oppfinnelsen til den britiske komikeren Sacha Baron Cohen. Figuren opptrådte først i Cohens Da Ali G Show, men har nå også blitt stjerne i den usannsynlige kassasuksessen av en film med den like usannsynlig lange tittelen Borat!: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, en film som er skrytt opp i skyene av amerikanske filmanmeldere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer