Bordellene rives i Amsterdam

Bysentrum i Amsterdam mister snart en del av sine "attraksjoner".

Publisert
Sist oppdatert

Snart går lyset ut i en tredjedel av Amsterdams berømte/beryktede rød-belyste vinduer i The Wallen. Et utbyggerfirma bruker 25 millioner euro for å sikre seg 18 eiendommer i området, med til sammen 51 vinduer, skriver Reuters. Med velsignelse fra myndighetene i Amsterdam skal disse bordellene stenges, for å bygges om til butikker og leiligheter.

De prostituerte leier vinduer i den sentrale bydelen for omkring 100 euro per dag, og flere deler gjerne på samme vindu i løpet av døgnet, skriver BBC.

Kritisk fagforening

Selv om prostitusjon er lovlig i Amsterdam, og red light district er en stor turistattraksjon, sier byens ordfører at det er blitt for mye sexhandel i byens sentrum.

SE OGSÅ reportasjen fra sex-museet i Amsterdam

Planene om å kutte ned på antallet bordeller og "utstillingsvinduer" blir møtt med kritikk fra sexarbeidernes egen fagorganisasjon i Nederland, De Rode Draad.

- Om vinduene stenger, vil de utnyttede kvinnene bli gjemt bort andre steder der fagforeningsrepresentanter og helsearbeidere ikke kan få kontakt med dem, sier talskvinne Metje Blaak til Agence France-Presse, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer