Bortgjemte billigbilletter

Vi fristes av lavprisbillettene, men det betyr ikke at vi får reist billig. Hos flere selskaper greier vi rett og slett ikke å finne de billige billettene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I flybransjen snakkes det nesten ikke om annet enn billigbilletter for tiden. Den ene etter den andre skal starte lavprisselskaper (sist ute er Norwegian i nord, SAS og Widerøe), og mantraet er at de reisendes krigsfrykt kun kan døyves med lave priser. Og som reisende takker og bukker vi - lave priser vil vi tydeligvis ha. Spørsmålet er bare - finner vi dem egentlig? DinSide har tatt for seg syv flyselskaper i jakten på billigbillettene. Finner vi de prisene som selskapene lokker med?

 • Se testresultatene her.

 • Skroll ned for mer.

  Testen

  Braathens opererer med faste lavpriser. Fristende nok, men i vår test finner vi nesten ingen av dem.
  Braathens opererer med faste lavpriser. Fristende nok, men i vår test finner vi nesten ingen av dem. Vis mer


  SAS, Braathens, Widerøe, Norwegian, KLM, Sterling og Ryanair er alle lagt under lupen. Både på egne nettsider, og i annonsekampanjer lokker disse selskapene med gode tilbud. Vi har valgt ut forskjellige tilbud som selskapene lokker med i sin markedsføring, og prøvd å finne dem på flere tilfeldig utvalgte datoer. Noen av tilbudene er tidsbegrensede, andre er markedsført som fast lavpris.

  Testen er utført i løpet av 27. og 28. mars, og vi har lett etter billetter på selskapenes nettsteder.

  Store forskjeller

  På fem forskjellige reiseperioder mellom mai og september greier vi ikke å finne lavprisbillettene til verken Barcelona, Malaga, Nice, Alicante, Roma eller Las Palmas med Braathens. På en av våre utvalgte reiser finner vi budsjettbilletter til Palma på Mallorca. Hos Ryanair sliter vi også med å finne tilbudene til London fra Haugesund. Hos Ryanair finner vi imidlertid også priser som er lavere enn annonserte tilbud. Om det er korrekt, vet vi ikke. Det virker umiddelbart merkelig. Med Norwegian strever vi også. For reiser til Faro i Portugal er det stort sett grei skuring, men til Alicante og Malaga finner vi ingen av de billigste billettene.

  Sterlig gir oss ikke treff på de dagene vi vil, men de har en nyttig funksjon som hjelper oss i jakten på budsjettbillettene.
  Sterlig gir oss ikke treff på de dagene vi vil, men de har en nyttig funksjon som hjelper oss i jakten på budsjettbillettene. Vis mer

  Billetter

  Har du slitt med å finne lavprisbillettene? (Avsluttet)
  Ja(90%) 577
  Nei(7%) 43
  Har ikke prøvd(3%) 19
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  SAS og KLM får godkjent - de prisene vi finner er enten identiske eller bare noen varierende avgiftskroner unna det tilbudet vi lette etter. Sterling gir oss også relativt godt med treff på laveste pris. De har i tillegg en unik funksjon som hjelper oss i jakten på de billige billettene: Du kan nemlig velge å søke kun etter laveste pris, og tilpasse reisetidspunktet deretter. En funksjon flere selskaper burde innført om de opererer med fast lavpris.

 • Se resultatene av testen her.
 • Nye retningslinjer

  Forbrukerombudet arbeider i disse dager med å utforme nye retningslinjer for hvordan tilbud om flybilletter skal markedsføres. I tilfeller der det er svært begrenset antall billetter tilgjengelig til annonsert pris, kan det for eksempel bli aktuelt å kreve at selskapet opplyser om hvor mange billetter det gjelder.

  Har du strevd med å finne billigbillettene? Send oss en e-post med din historie.

  Mer om billigbilletter og fly

 • Forbrukerombudet: Få juksere avslørt

 • Ikke SÅ billig med Ryanair

 • Billigfly gir billigservice

 • Guide til lavprisfly
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer