Bortgjemte billigbilletter

Vi fristes av lavprisbillettene, men det betyr ikke at vi får reist billig. Hos flere selskaper greier vi rett og slett ikke å finne de billige billettene.

Publisert
Sist oppdatert

I flybransjen snakkes det nesten ikke om annet enn billigbilletter for tiden. Den ene etter den andre skal starte lavprisselskaper (sist ute er Norwegian i nord, SAS og Widerøe), og mantraet er at de reisendes krigsfrykt kun kan døyves med lave priser. Og som reisende takker og bukker vi - lave priser vil vi tydeligvis ha. Spørsmålet er bare - finner vi dem egentlig? DinSide har tatt for seg syv flyselskaper i jakten på billigbillettene. Finner vi de prisene som selskapene lokker med?

Se testresultatene her.Skroll ned for mer.

Testen

SAS, Braathens, Widerøe, Norwegian, KLM, Sterling og Ryanair er alle lagt under lupen. Både på egne nettsider, og i annonsekampanjer lokker disse selskapene med gode tilbud. Vi har valgt ut forskjellige tilbud som selskapene lokker med i sin markedsføring, og prøvd å finne dem på flere tilfeldig utvalgte datoer. Noen av tilbudene er tidsbegrensede, andre er markedsført som fast lavpris.

Testen er utført i løpet av 27. og 28. mars, og vi har lett etter billetter på selskapenes nettsteder.

Store forskjeller

På fem forskjellige reiseperioder mellom mai og september greier vi ikke å finne lavprisbillettene til verken Barcelona, Malaga, Nice, Alicante, Roma eller Las Palmas med Braathens. På en av våre utvalgte reiser finner vi budsjettbilletter til Palma på Mallorca. Hos Ryanair sliter vi også med å finne tilbudene til London fra Haugesund. Hos Ryanair finner vi imidlertid også priser som er lavere enn annonserte tilbud. Om det er korrekt, vet vi ikke. Det virker umiddelbart merkelig. Med Norwegian strever vi også. For reiser til Faro i Portugal er det stort sett grei skuring, men til Alicante og Malaga finner vi ingen av de billigste billettene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer