Bot-bonanza: - Absurd

Men nå kan det bli endringer for boligeiere i turistområder.

KAN FORSVINNE: Loven som krever at boligeiere leier ut boligene sine gjennom en tredjepart kan forsvinne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
KAN FORSVINNE: Loven som krever at boligeiere leier ut boligene sine gjennom en tredjepart kan forsvinne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert

I fjor omtalte flere medier at departementet for turisme på Kanariøyene hadde ilagt bøter på 2200 euro (25 000 kroner) til boligeiere i turistområder.

Bøtene skyldes en lov som krever at eierne leier ut boligene gjennom utleieoperatører til turister.

Nå melder Canarian Weekly og Canariavisen at regjeringen på øygruppen vil annullere bøtene, og samtidig be kommunene om å endre reguleringene slik at privat boligbruk blir mulig i turistområdene.

- Situasjonen er absurd. Det må innføres en lov som lar boligeiere gjøre hva de vil med sin egen bolig. Det er positivt at de stopper bøtene, men de burde oppheve reglene som straffer kanariere og tvinger dem til leie ut boligen sin via en tredjepart, forteller en talsperson ifølge Canariavisen.

Canariajournalen har tidligere skrevet at turistloven har ført til en langvarig konflikt mellom myndighetene og folk som eier boliger i turistområder.

Canariavisen informerer om at det er blitt anslått at nærmere 70 000 personer risikerer bøter for å bruke sin egen bolig, og at en stor andel av personene kjøpte boligen sin før turismeloven kom i 2013.

- I noen tilfeller bor eier enten i leilighetene selv eller leier dem ut selv, uten å involvere en utleieoperatør, skriver Canarian Weekly.