Bot for benkesitting

Du skal være forsiktig med hvor du setter deg. Tysk rettsvesen har bøtelagt en mann for å ha sittet på en parkbenk.

Illustrasjonsfoto. Mannen på bildet har ingen forbindelse med den omtalte historien.
Illustrasjonsfoto. Mannen på bildet har ingen forbindelse med den omtalte historien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen gjorde seg til kjeltring da han satte seg ned på en benk i den Botaniske Have i München. Benken var forbeholdt voksne i følge med barn, og ettersom mannen var alene, hadde han ingen rett til å sitte på akkurat den benken.

Mannen ble tilsnakket av politi, som opplyste ham om at han ikke kunne sitte på benken ved lekeplassen uten å være i følge med et barn. Noe senere mottok mannen en bot pålydende 150 euro (1.250 norske kroner). Mannen gikk rettens vei for å få den annullert, men måtte til slutt finne seg i å betale 75 euro (625 norske kroner) for sin skandaløse oppførsel.

Benkebestemmelsen var innført for å beskytte barna på lekeplassen mot stoffmisbrukere og prostituerte, som ofte henger rundt i hagen. Den bøtelagte mannen var imidlertid verken stoffmisbruker eller prostituert, men opplyste at han kun satte seg ned på benken for å se hvorvidt lekeplassen kunne være et fint sted å ta med datteren sin i forbindelse med en kommende helgevisitt …

Kilde: ananova.com

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene. • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer