Bøtelagt for feriemoro

Denne sommeren har vi svømt over av historier om bøter for de mest prosaiske handlinger. Se hva du ikke må gjøre hvor, om du vil holde deg unna lovens strenge arm.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tidligere i sommer skrev DinSide om mannen som satte seg på en benk i en botanisk hage i München, og fikk bot for det! Det skandaløse feiltrinnet mannen gjorde seg skyld i, var å parkere akterspeilet på en benk reservert for voksne i følge med barn. Selv hans appeller til domstolen førte ikke fram, og benkesittingen kostet ham til sist drøye 600 kroner.

 • Botanisk benkebot
 • Nakenbading på feil sted kan koste dyrt. Illustrasjonsfoto
  Nakenbading på feil sted kan koste dyrt. Illustrasjonsfoto Vis mer

  Skroll ned for flere fengslende kostbare historier.


  Om vi fortsatt holder oss til Tyskland, kan vi også fortelle historien som stod på trykk i Ananova tidligere i sommer, om det kåte tyske paret som ble overrasket av politi midt i akten. De ble ikke straffet med bot, selv om mange puritanere vil mene at denne forseelsen er av litt grovere art enn å sette seg på feil benk i en park. Politiet løste problemet ved å dusje de elskende med en romslig bøtte kaldt vann. Vanligvis kan offentlig sex i Tyskland medføre bøter på opptil 8.600 kroner.

  Dyre kirketrapper og kostbar nakenbading i Italia

  Italienere er heller ikke snaue med å innføre bøter for de mest dagligdagse forseelser. I Firenze og Venezia er de for eksempel fryktelig plaget av trøtte turister som finner hvile på trappene til byenes katedraler. I Pavens nærmeste hjemland straffes slik ukristelig oppførsel nå med bøter i størrelsesorden 400-500 kroner, melder Lycos.

  Litt mindre overraskende for de fleste, er bøtene de badeglade spanjoler på Capri ble ilagt etter sin nakne svømmetur ut fra den populære italienske øya. Det ble en dyr svømmetur skal vi tro Ananova; drøye 7.300 kroner hver måtte de badeglade latinerne punge ut med etter å ha blitt tauet inn på den lokale politistasjonen.

  Mer ulovlig feriemoro fra hele verden som belønnes med alt fra tedrikking til åtte måneders fengsel!

  Les også om feriene du helst ikke vil skrive hjem om …

  … og ville flypassasjerers hårreisende oppførsel

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer