Braathens: "Fra servelat til Serranoskinke"

Braathens kjører heftige kampanjer på direkteflyvninger til fristende europeiske byer. En enkeltbillett Oslo-Nice, Roma eller Barcelona starter på 599 kroner. Oslo-Alicante eller Palma fra 699 og Oslo-Lisboa eller Malaga fra 749.

Publisert
Sist oppdatert
Med Braathens flyr du tur-retur Oslo-Nice for 1151,- i sommer. Enda billigere enn avertert!
Med Braathens flyr du tur-retur Oslo-Nice for 1151,- i sommer. Enda billigere enn avertert! Vis mer


Braathens har akkurat startet direkteflyvninger til Lisboa, så vi startet søket vårt der. Annonsen gav oss i tillegg et hett tips: Det er flest ledige seter i periodene 1. mai - 10. juni, og 2. august - 5. september.

Første forsøk var ikke så oppløftende. En storbyweekend i Lisboa kostet 2400 per person. Det var jo nesten tusen kroner dyrere enn det forespeilede 1500. Men vi gir ikke opp så lett, så vi prøvde igjen. Denne gangen gikk vi for en oval weekend. 2599. Ikke særlig mye bedre. Vi testet flere helger, både ordinære, lange og ovale, og fant ingen bedre priser.

Om vi derimot var villige til å ofre noen feriedager, så situasjonen litt lysere ut. Vi måtte søke endel ganger, men fikk tilslutt fatt i nesten-kampanjepriser: 780 istedet for 748 kroner hver vei, og vi fikk en tur-retur billett til 1874 kroner.

Men vent nå litt ... 314 kroner, til skatter og avgifter, pluss servicegebyr, kom i tillegg. Vi tar for oss annonsen en gang til. Leser alt med liten skrift og fotnoter. Og helt til sist, under fotnoten som omhandlet barnerabatten står det: "Gjelder ikke skatter og avgifter". Var det dette forbrukerombudet mente med klarere markedsføring av pris på flyreiser??

Vi gir Braathens en sjanse til. Og det er da det skjer. Plutselig finner vi billetter til 505 kroner hver vei, med en totalpris på 1324, inkludert alle ekstrautgifter. Det er 172 kroner billigere enn avertert! Pluss for dette - men minus for at vi faktisk ikke fant en eneste avgang til avertert pris..

Når vi testet lignende tilbud til andre byer fikk vi det samme resultatet. For eksempel: En enkeltbillett mellom Oslo og Nice fant vi til et bredt spekter av priser - fra 355 til 1905 kroner - men altså ingen til avertert pris!

Flest billige priser fant vi i slutten av august, slik kampanjen sa, men vi hadde problemer med å finne en billigreise i mai.

Her kan du lese hvordan "storebror SAS" gjorde det i pristesten vår.

  • Her kommer du tilbake til hovedartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer