Braathens: "Fra servelat til Serranoskinke"

Braathens kjører heftige kampanjer på direkteflyvninger til fristende europeiske byer. En enkeltbillett Oslo-Nice, Roma eller Barcelona starter på 599 kroner. Oslo-Alicante eller Palma fra 699 og Oslo-Lisboa eller Malaga fra 749.

Publisert
Sist oppdatert

Braathens har akkurat startet direkteflyvninger til Lisboa, så vi startet søket vårt der. Annonsen gav oss i tillegg et hett tips: Det er flest ledige seter i periodene 1. mai - 10. juni, og 2. august - 5. september.

Første forsøk var ikke så oppløftende. En storbyweekend i Lisboa kostet 2400 per person. Det var jo nesten tusen kroner dyrere enn det forespeilede 1500. Men vi gir ikke opp så lett, så vi prøvde igjen. Denne gangen gikk vi for en oval weekend. 2599. Ikke særlig mye bedre. Vi testet flere helger, både ordinære, lange og ovale, og fant ingen bedre priser.

Om vi derimot var villige til å ofre noen feriedager, så situasjonen litt lysere ut. Vi måtte søke endel ganger, men fikk tilslutt fatt i nesten-kampanjepriser: 780 istedet for 748 kroner hver vei, og vi fikk en tur-retur billett til 1874 kroner.

Men vent nå litt ... 314 kroner, til skatter og avgifter, pluss servicegebyr, kom i tillegg. Vi tar for oss annonsen en gang til. Leser alt med liten skrift og fotnoter. Og helt til sist, under fotnoten som omhandlet barnerabatten står det: "Gjelder ikke skatter og avgifter". Var det dette forbrukerombudet mente med klarere markedsføring av pris på flyreiser??

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer