Braathens mest punktlig

Braathens rykker fra, i hvert fall tidsmessig. Ferske tall viser at 96,2 prosent av selskapets avganger i august var innenfor punktlighetsgrensen.

Publisert

Hele 95,7 prosent av avgangene til Braathens fra Gardermoen i august gikk innen 15 minutter av oppsatt rutetid. Disse tallene gjorde Braathens til landets mest punktlige flyselskap. Braathens har ikke kunne vist til slike tall de siste ti årene.

- Det er i hovedsak to ting som ligger bak forbedringen. For det første har Oslo Lufthavn begynt å fungere, for det andre har vi satt forbedret punktlighet som øverste prioritet over de siste to årene, forteller informasjonskonsulent i Braathens Stig Solberg.

SAS protesterer

På andreplass kom Widerøe med en punktlighet på 93,5 prosent fra Gardermoen, mens SAS fulgte på en tredjeplass med 91,6 prosent. SAS mener imidlertid at sammenlikningsgrunnlaget Braathens benytter er feil.

- All honnør til Braathens for høy punktlighet, men sammenlikningsgrunnlaget i tallene er feil. SAS har langt flere utenriksflygninger enn Braathens, og vår statistikk blir følgelig påvirket av forholdene i det Europeiske luftrommet, sier pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth.

SAS oppnådde for øvrig i august sin beste punktlighet på fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer