Braathens

Fjorårets soleklare vinner, med terningkast 6, har ”forbedret” bestillingstjenesten sin. Men alle forbedringer er dessverre ikke til det gode.

Publisert
Sist oppdatert
Braathens
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Braathens

Tilbyr: Et interaktivt rutekart lar deg plotte inn avreise- og ankomststed, og du finner rutetider på strekningen – både Braathens-, SAS- og Widerøe-flyvninger. Du kan også laste ned tidtabeller i et mer utskriftsvennlig format.

Du kan sjekke om flyet er i rute, og du kan sjekke hvilke billettyper Braathens opererer med – men i likhet med SAS, oppgir de ikke prisene i de ulike priskategoriene.

Her er oversikt over alle Braathens destinasjoner, med nyttig flyplassinformasjon som avstand til sentrum, kontaktinformasjon, kollektivtrafikk, hoteller med mer. I tillegg har Braathens også mer utførlige destinasjonsguider med pekere videre til London, Barcelona og Nice.

Du kan sjekke vareutvalget for shopping om bord Braathens-flyene, og gjøre bestillingen fra PCen. Du kan søke etter forsvunnet bagasje gjennom systemet WorldTracer, og du finner selvsagt informasjon om selskapet, flyene og praktiske opplysninger.

Sidene er på norsk, og du kan velge engelske sider dersom det er ønskelig.

Nettbestilling: Billettbestillingen er på norsk. Det første du må gjøre, er å velge billettkategori. Du må da vite hvilken billettkategori du ønsker, som ikke alltid er like lett å vite. Det dukker riktignok opp informasjon om de ulike billettypene etter hvert som du velger de ulike, men hele denne seansen er i grunnen ikke veldig intuitiv. For førstegangsbrukere er det ganske enkelt ikke lett å skjønne at du må velge billettkategori.

Dersom systemet finner ut at det ikke er mulig å kombinere dine ønsker med begrensningene som ligger i billetten, må du begynne på nytt, og søke i en annen billettkategori. Tungvint. Hva med ganske enkelt å ”søke etter laveste pris”?

Du må registrere deg som bruker for å kunne fullføre bestillingen, men du kan selvsagt søke etter priser og tilgjengelige billetter uten å måtte registrere deg.

Utover dette fungerer bestillingen bra. Du søker selvsagt både i SAS’ og Braathens rutenett. Dersom du har spørsmål til internettbestillingen, er det lett å finne e-post adresse hvor du kan sende spørsmål – dette er det lenket til fra bestillingstjenesten.

Funksjonalitet: Braathens nettsider er i det store og hele oversiktlige og enkle å finne fram i – selv om vi må innrømme at når vi klikker oss inn i ”tilbudsseksjonen” så forventer vi å finne en side med informasjon om tilbudene – ikke å bli ført videre til billettbestillingssystemet.

Kontaktinformasjon og telefonnummer til billettbestillingen er lett å finne, plassert på hovedsiden.

Terningkast: 5
Da vi testet flyselskapenes nettsider i fjor høst, ga vi Braathens seks. Siden den gang har de endret bestillingstjenesten noe – og det er ikke til det bedre. På grunn av dette lite brukervennlige trekket, står ikke Braathens nettsider til mer enn en 5-er denne gang. Trekk for at du må registrere deg for å bestille reise.

Nettadresse: www.braathens.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer