Brannfeller for ryggsekkturister

Australske myndigheter har undersøkt brannsikkerheten i flere av landets populære budsjettvennlige overnattingssteder – og gir strykkarakter.

Publisert

De vil reise langt, de vil reise billig og de tar til takke med hva som helst. Ryggsekkturistene som reiser inn i Australia i horder har lenge kunnet bo billig i landets mange "backpacker hostels" – herberger for de som reiser på ryggsekkvis. Standarden på slike herberger er selvsagt varierende, men i et såpass utviklet land som Australia regnet nok de fleste med at det var en trygg boform. Helt til brannen i juni som tok livet av 15 unge turister.

Fortsatt farlig

Etter den store brannen tidligere i år har australske myndigheter satt fokus på sikkerheten i disse bygningene. En offentlig undersøkelse avslører at en tredjedel av de 111 herbergene i staten Queensland har alt for dårlig sikkerhet. Faktisk så dårlig at et opphold kan regnes som direkte farlig.

Det florerer av farlige feil. Stengte rømningsveier, brannfarlige materialer i bygg og inventar og utilstrekkelige vannforsyninger i området. Men nå skal det bli endringer. Myndighetene ønsker nye regler for disse etablissementene. Innehaverne kan regne med jevnlige inspeksjoner, krav til brannhemmende materialer og det blir dagbøter for de som ikke følger reglene. Myndighetene vil også arbeide for at utbygging av nye herberger kun skjer i områder der vannforsyningen er tilstrekkelig til å drive effektivt brannslokkingsarbeide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer