Brannvernforeningen vil ha røykeforbud på hotell

Oslo (NTB): Norske hoteller er ikke sikre nok, og det er derfor nødvendig å forby røyking på alle hotellrom, mener Norsk Brannvernforening.

Publisert
Sist oppdatert

- Etter at røykerne er fordrevet fra utestedene, tror jeg ikke lenger de oppfatter det som en selvfølge at de skal få fortsette å røyke på hotellrommene, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk Brannvernforening til Dagsavisen.

Han mener løsningen er å erstatte hotellenes mange røykerom med ett døgnåpnet røykerom for alle som føler behov for å ta seg en blås. Slike felles røykerom bør plasseres i tilknytning til hotellets resepsjon, eller i hvert fall langt nede i etasjene, mener Kvalheim.

Kommunikasjonsdirektør Hilde Charlotte Solheim i Reiselivsbedriftenes Landsforening opplyser at stadig flere gjester ønsker å sove i rom det ikke er blitt røyket i. Hun mener det er nødvendig å lytte til innspillet fra Brannvernforeningen.

Hvert eneste år de siste årene, har brannvesenet rykket ut til nærmere 100 branner i hotellnæringen.

Norges verste hotellbrann krevde 14 liv da Hotell Caledonien i Kristiansand brant i 1986.

Branner i hoteller og restauranter fører årlig til materielle skader på over 40 millioner kroner, ifølge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer