Brasils heteste reisemål

Vi guider deg til Sør-Amerikas svar på St. Tropez. Se bildene.

Strandliv i Brasils jet set metropol
Strandliv i Brasils jet set metropol Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BUZIOS/RIO: Helt siden superbabe Birgitte Bardot oppdaget den idylliske halvøyen på 60-tallet, har Buzios hatt et stjernespekket galleri av solslikkere og partyløver. Og det med god grunn.

Brasiliansk skjønnhet

Med en beliggenhet man bare kan drømme om, ytterst på en halvøy formet som en klo og omkranset av 27 idylliske strender, har Buzios mye å by på. Eksklusive butikker, flotte restauranter og barer, utrolig vannsporttilbud, fancy diskoteker, store villaer og elegante pousadaer. Den lille halvøyen har alt en kjendis måtte ønske seg på ferie.

Se bilder fra Buzios her...

Ofte kalt Sør Amerikas svar på St Tropez, har Buzios en stor fordel i forhold til det franske snobbestedet, nemlig det fraværende snobberiet. På sommeren finner du alt fra den trendy på 30, så vel som den unge surferen eller partyprinsessen. Fellesnevneren er likevel penger, for det er dyrere her enn mange andre steder i Brasil.

Så hva var det som gjorde Buzios så utrolig populært blant utenlandske kjendiser og brasilianere?

Mick Jaggers lekegrind

I kolonitiden var det lille stedet et gjemmested for franske pirater som opererte i farevannene rundt dagens Rio. Etter hvert som tiden gikk, ble halvøyen forandret til et fredfylt lite fiskesamfunn som levde etter solen og fangsten, før jetsettet ”oppdaget” at her var et gjemmested med noen av de beste strendene i Brasil.

Den første var Birgitte Bardot, som på 60-tallet bleket sine blonde lokker i solen her. På 70 -tallet tok det virkelig av, da Mick Jagger ble kjent for å tilbringe sine elleville ferier her. Med stjerner som disse, ble det stadig vist bilder fra Buzios i de mest glamorøse bladene over hele verden. Etter dette, har stedets romantiske rykte bare fortsatt å vokse.

I dag er Buzios et sjarmerende sted med rundt 8.500 fastboende fordelt på tre små landsbykjerner. Halvøyen ligger cirka 170 kilometer fra Rio de Janeiro, eller tre timer med buss. Det kan faktisk være litt forvirrende å orientere seg når du først ankommer halvøyen, ettersom de tre bosetningene er omgitt med små veier seg imellom og ut til alle strendene. De tre stedene er Ossos, Manguhinos og Armacão de Buzios, samtidig som et tettsted på hovedlandet med navn Rasa også hører til.

Det mest attraktive av småstedene er kanskje Ossos, som er den eldste bosetningen med en fin havn, marina, noen hoteller og barer. Maguhinos er stedet for legevakt, bensinpumpe og andre tjenester av kommersiell sort, mens Armacão har banker, turistbyråer, de beste restaurantene og er der ting skjer på kveldstid.

Beach Buggie er den enkleste, og kanskje billigste, måten å reise rundt på Buzios.
Beach Buggie er den enkleste, og kanskje billigste, måten å reise rundt på Buzios. Vis mer


På dagtid

For å komme deg rundt på Buzios, er den beste løsningen å leie en beach buggy. Det vil koste deg rundt 100 kroner dagen for en litt godt brukt en, men du kan også leie nyere typer for en dyrere pris. Ha i mente at du antakeligvis ikke kommer til å tilbakelegge de store distansene i det ukomfortable, men ellers så kule kjøretøyet. De fleste utleieselskapene finner du i Ossos, men mange pousadaer har ordninger med utleiere som bringer bilen til deg der du bor.

Taxi er en forholdsvis dyr affære i Buzios, med satte rater på bilene for hver gang du setter deg inn i baksetet. To til tre taxiturer på en dag blir fort like dyrt som å leie en buggy.

Hovedattraksjonen på dagtid er så klart å utforske de mange strendene og aktivitetene du finner rundt dem. Generelt sett er de sørlige strendene de fineste, men litt vanskeligere å komme seg til enn de nord på halvøyen, som ligger nærmere tettstedene.

Den mest populære blant yngre mennesker henge på, og den beste for surfing, er Geribá. Her finner du flere kule små barer langs strandlinjen, hvor du kan få kjøpt brasilianske spesialiteter som acai et supersunt bær det gjerne lages en lilla, avhengighetsdannende smoothie av, bolhinos, kjøttfylte boller og stekte ostepinner. Strekk deg ut i en hengekøy og nyt det herlige brasilianske tempoet, eller lei et surfebrett og kanskje en instruktør.

Ferradurinha er nabostranden til Geribá, og byr på mye av det samme. Liker du windsurfing, er Ferradura og Manguinhos de rette strendene for deg. For en litt mer hippie-inspirert stemning, gå den lille stien ned til Praia Olho de Boi. Denne lille stranden er sjarmerende, men langhåret.

For snorkling eller toppløs soling, er Azedinha og Azeda puppevennlige og pene strender. Snorkling er også bra på João Fernandinho og João Fernandes. For jet ski, prøv Centro.

Romantiske strender i fleng. Buzios er et sted å ta med seg den gamle, eller finne en ny kjæreste.
Romantiske strender i fleng. Buzios er et sted å ta med seg den gamle, eller finne en ny kjæreste. Vis mer


På kveldstid

Unødvendig å si, utelivet i Buzios gir deg valuta for pengene. Reis inn til Armacão og ta deg en sen middag, før du legger ut på pub til diskorunde langs Rua das Pedras. Prisnivået på restauranter her inne ligger litt høyere enn det gjør på små grillsteder langs strender som Ferradura og João Fernandes, men utvalget og kvalitet er også bedre. Shopping er også bra i Armacão, men dyrere enn i Rio.

Med tanke på sikkerhet, er Buzios et veldig trygt sted å ferdes i forhold til mange andre steder i Brasil. Mye politi til stede og et klientell som stort sett kommer fra middel- og overklassen gjør sitt.

Bosted

Hvor lenge du ønsker å oppholde deg i Buzios, avhenger av hvor mye tid du har. Vi vil anbefale fra tretil 10 dager. Bestill tidlig for høytider som jul, nyttår og karneval, og generelt i sesongen desember til mars. Prut på prisen utenfor høysesongen og høytidene, du kan få opptil 30 prosent rabatt, opplevde vi. Helgene er som regel travle, siden det er et populært utfluktssted for folk fra Rio. Prisen på hoteller og pousadaer varierer stort fra de helt enkle (50 kroner natten), til de luksuriøse og dyre (så mye du måtte ønske å betale.)

Vi anbefaler deg å lete etter et sted å bo i Geribá, hvor du oppholder deg på dagtid, eller i Armacão, hvor ting skjer på kveldstid. Det spørs på dine mål for turen.

Se bilder fra Buzios her...


Reisen

Det trenger nødvendigvis ikke være så mye dyrere å reise til Buzios i Brasil, enn å søle champagne og leke rik i St Tropez. Det kan faktisk være mye billigere og mye mer moro. Her får du også kultur og varme mennesker med på kjøpet, kommer inn på nattklubbene og slipper å treffe alle fra hjemlandet med meglersleik og pappas lånte dollarglis.

Vi sjekket prisene for en flybillett i oktober, og kom frem til følgende forslag. Tur/ retur Rio de Janeiro med Air France, 20 til 30 oktober for 8101,- NOK.

Mer fra Brasil på DinSide Reise:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer