Sydenferier:

Bråstopp gir unik sjanse

Utrolig mulighet for billig ferie i sommer.

USIKRE TIDER: Krigen i Ukraina har fått reiselysten til å bremse opp for mange nordmenn. Særlig til charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange
USIKRE TIDER: Krigen i Ukraina har fått reiselysten til å bremse opp for mange nordmenn. Særlig til charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren skulle også bli den store reisesommeren for alle som lengtet etter sydenstrender, sol og varme. Salget av charterreiser var på vei tilbake til nye høyder, men så ble det bråstopp.

Russlands invasjon i Ukraina og ringvirkningene av krigen har gitt mange nordmenn kalde føtter når det gjelder tanken lange reiser.

Rekord

- I uke seks og sju hadde vi meget god etterspørsel etter sydenturer og reiseselskapene hadde et salg som overgikk samme periode i 2019 - året før pandemien, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise.

Men fra midten av uke åtte ble det bråstopp og bookingen via Finn.no og direkte hos reisearrangørene falt som en stein. I første omgang et fall på 50 prosent, noe som senere har forsterket seg

- Nordmenn avventer akkurat nå, men det er fortsatt et ganske greit trykk til «trygge» destinasjoner, sier Terje Berge.

Dette ønsker vi

Med trygge destinasjoner menes sydendestinasjoner som ligger lengst mulig unna konfliktområdene i øst. Spania er vinneren så langt, med naboen Portugal som et godt alternativ for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer