Hytter til salgs:

Bråstopp i fjellet

Hytteboomen kan være over - nå vil vi heller noe helt annet.

EIE ELLER LEIE?: Etterspørselen etter å kjøpe hytte er lav, men mange vil leie ut hytta si. Det betyr et endret marked og lavere priser. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
EIE ELLER LEIE?: Etterspørselen etter å kjøpe hytte er lav, men mange vil leie ut hytta si. Det betyr et endret marked og lavere priser. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stengte landegrenser, stor reiselyst for norgesferie og god økonomi førte tidenes hytteboom. Det ble satt prisrekorder på hytter mange steder i landet, og hyttemarkedet var brennhett.

Nå tyder alt på at den tiden er over, og vel så det. Det går fra hytteboom til hyttebom.

For interessen for å kjøpe hytter har falt som ei stein. Høyere rente, rekordhøye strømpriser har sammen med mulighetene til mer variert ferievalg ført til at hyttemarkedet er som høsttemperaturen: raskt fallende.

En annerledes høst

- Våre tall viser at det er mindre interesse for å kjøpe hytte og flere hytter å leie enn i fjor. Noe av årsaken kan være dyrere strøm og levekostnader. På denne tiden ser vi normalt en økt interesse på Finn.no for å kjøpe hytte på fjellet, men i år kan det virke som dette bildet tegner seg noe annerledes, sier kommersiell direktør i Finn, Terje Berge, til DinSide.

- Det finnes mange hytter på markedet, men det er vanskeligere å selge dem. Våre tall viser at det i forrige uke lå 500 flere fjellhytter til salgs i forhold til samme uke i fjor, men likevel under nivåene vi så i 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer