Bratt prisøkning i skisentrene

På ni år har heiskortprisene steget med inntil 70 prosent.

Bratt priskurve for skisentrene ...  Foto: Colourbox
Bratt priskurve for skisentrene ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke billig å tilbringe dagen i alpinsentrene, og det har ikke blitt billigere de siste årene heller. Der du i 2000 fikk et dagskort for 200 kroner, betaler du 340 kroner for like mange timer i bakken i dag. Det er en prisstigning på 70 prosent. Konsumprisindeksen for samme periode var ifølge SSB 16,7 prosent.

Det ser ut til at alpinsentrene tar en grådig bit av kaka.

Dette koster heisekortet i år

Bratt prisutvikling

Siden sesongen 2000/01 har DinSide gjort prisundersøkelser på heiskortprisene i norske skisenter. Vi har tatt disse prisene og sett på prisutviklingen i skisentrene de siste ni årene der vi har priser for dette. Og tallenes tale er tydelig: Det har vært en bratt prisutvikling i mange skisenter.

Hafjell og Bjorli er verstingene av de skisentrene vi har sjekket.

I vintersesongen 2000/01 fikk du et dagskort for voksne for 200 kroner i Hafjell, og denne sesongen må du ut med 340 kroner for å kose deg en dag i bakken. Prisøkning: 70 prosent.

I Bjorli Skisenter var prisen 190 kroner for ni år siden, mens du nå må betale 320 kroner. Prisøkninger her er på 68,42 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer