Breaking Bad lokker turister til Albuquerque

TV-serien om metamfetamin har hatt en positiv effekt for byen.

METH-TV: Breaking Bad hadde premiere i januar 2008 og foreløpig har det blitt produsert fem sesonger. På bildet ser du kjemilæreren Walter White (Bryan Cranston) sammen med sin tidligere meth-samarbeider Jesse Pinkman (Aaron Paul). Foto: Frank Ockenfels/AMC
METH-TV: Breaking Bad hadde premiere i januar 2008 og foreløpig har det blitt produsert fem sesonger. På bildet ser du kjemilæreren Walter White (Bryan Cranston) sammen med sin tidligere meth-samarbeider Jesse Pinkman (Aaron Paul). Foto: Frank Ockenfels/AMC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så ofte man hører snakk om Albuquerque. Det er den største byen i den amerikanske delstaten New Mexico og ligger omtrent midt i staten på Rio Grande-elven, ifølge Wikipedia.

Men nå er Albuquerque i fokus, takket være TV-serien Breaking Bad. Serien handler om kjemilæreren Walter White som får lungekreft og begynner å produsere og selge metamfetamin for å kunne sikre familiens økonomiske fremtid.

Selv om handlingen ikke akkurat fremstiller et glansbilde av Albuquerque, er folk likevel giret på å få sett byen med egne øyne. Nå fungerer faktisk serien som lokkemiddel for byens turistkontor.

Les også: Borat har gitt Kasakhstan turistboom

Fornøyd med turistinteressen

– Da Breaking Bad gikk på lufta for fem sesonger siden var vi ikke akkurat begeistret for handlingen, som er basert på en fiktiv karakter og historie. Men nå reiser folk til byen vår for å stedene som vises i serien, i tillegg til at de oppsøker severdighetene, restaurantene og hotellene våres, sier Dale Lockett, leder av Albuquerque Convention & Visitors Bureau, til USA Today

Den populære serien har vunnet seks Emmy-priser, inkludert Cranstons tre priser på rad for beste mannlige hovedrolle i dramaserie, samt en rekke andre nominasjoner og priser, ifølge Max.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer