Brennhett i Syden: - Ekstra viktig

Forbereder seg på økt pågang.

HETT: Det er glovarmt i Sør-Europa om dagen. Dette må du gjøre. Foto: Shutterstock
HETT: Det er glovarmt i Sør-Europa om dagen. Dette må du gjøre. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er brennhett i Sør-Europa om dagen, og i Hellas har myndighetene laget en nødplan på grunn av en varmebølge som er ventet denne uka.

Også reiseselskapene følger situasjonen, og deres gjester vil sende ut informasjon på SMS dersom myndighetene fatter tiltak.

Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

Flere forsikringsselskap ber også varme sydengjester ta sine forholdsregler i varmen.

I en pressemelding melder Fremtind at alarmsentralen forbereder seg på økt pågang fra ferierende nordmenn.

Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen forklarer at dersom du får behov for legehjelp eller sykehusinnleggelse som følge av overhoppheting, vil reiseforsikringen dekke dette.

- Det er ekstra viktig å ta hensyn til små barn og de eldre i reisefølget. Sørg for mye væske og lange pauser fra solen, spesielt hvis de reisende ikke er vant til å være i høye temperaturer. Det kan også være nyttig å bruke noen dager på å akklimatisere kroppen.

Tegn på heteslag kan være slapphet, fall, minimalt med inntak av mat og drikke, akutt forvirring og sparsom og mørk urin, skriver NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer