Brighton: Londons badeby

Brighton havnet på en elegant sisteplass da de 20 beste strendene i verden ble kåret. Likevel, Brighton i regnfulle England? På 20. plass over verdens beste strender? DinSide tok en tur for å undersøke. Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Brighton i East Sussex er Londons nærmeste badeby, knappe timen med tog fra Victoria eller London Bridge. I sommerhelger med godvær stuer Londonerne seg sammen på toget, som de gjør på tuben hver morgen på vei til jobb, for å komme seg til den kjente stranda i Brighton, altså verdens 20. beste strand.

Skroll ned for mer.Det lukter litt brent av hele greia, men historien bak kåringen er at det britiske reisebyrået Expedia ba britene komme med sine forslag til de 20 beste strendene i verden. Og siden mange briter ikke har vært utenfor Europa, kanskje ikke engang hjemlandet, lurte altså Brighton seg med på listen. 20. plassen ble tildelt av student Peter Shannon som fikk oppgaven å reise rundt og besøke de nominerte strendene. I konkurranse med Hawaii og Australia ble det naturlig nok en sisteplass for Brighton.

Få med deg de store bildene fra Brighton.

Strandliv og kjendiser

Når du ankommer Brighton togstasjon er det bare å følge strømmen ned mot stranda. Her er det førstemann til mølla, det blir fort trangt om plassen på en fin sommerdag. Selve stranden er steinete, men det er egentlig en fordel når det er så mye mennesker, så slipper du å få sand overalt når småbarna løper til og fra vannkanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer