Briller mot jetlag

Australske forskere mener å ha funnet en kur mot jetlag.

Publisert
Sist oppdatert

94 prosent av alle langreisende sliter med jetlag-effekter. Det kan bli historie om høyteknologiske briller utviklet av australske forskere viser seg å ha effekt. Brillene er utviklet ved Flinders Universitet i Adelaide, og benytter lys i kampen mot jetlag. Det melder BBC.

Blått og grønt lys

Lys sparker i gang hormonproduksjonen som spiller en viktig rolle i styringen av kroppens indre klokke. Når du får jetlag er denne klokken i ulage som følge av at skiftet mellom mørke og lys ikke er som kroppen er justert til. Resultatet er at du blir døgnvill og utmattet, at du er trøtt om dagen og våken om natten.

Anti-jetlagbrillene benytter batteridrevne dioder med blått og grønt lys for å redusere følelsen av utmattelse. Lyset stimulerer hjernen, og lurer den til å justere kroppens indre klokke. Brillene skal brukes tre timer hver dag i minst to dager før avreise, og tre timer under turen. Brillene er foreløpig ikke i kommersielt salg.

Andre råd mot jetlag

Drikk rikelig med vann. Tørr luft ombord, stresser kroppen og gjør deg mer utsatt for negative effekter av lange reiser. Pass også på å bevege deg underveis, men også mens du venter på flyet videre, og når du kommer frem. Det får i gang blodomløpet, og gjør underverker for hvordan du føler deg. Spis omkring hver fjerde time, deg øker energinivået. Men ikke tunge måltider, sats heller på sunn snacks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer